EY har utsett världens främsta entreprenör

| 11 juni, 2021 | 0 kommentarer

Under gårdagskvällen utsågs sydkoreanen JunJin SEO till EY World Entrepreneur Of The Year 2021. JungJin, från Celltrion Group, är den förste vinnaren någonsin från Sydkorea. David Modig, Modig Machine Tool AB, representerade Sverige och slutade på en delad andraplats, tillsammans med övriga finalister.

EY World Entrepreneur Of The Year är världens främsta utmärkelse för entreprenörer och nationella vinnare hela världen tävlar om utmärkelsen. I en livesändning under torsdagskvällen utsågs JungJin SEO, Celltrion Group, till världens främsta entreprenör.

– Jag är hedrad över att nu vara med i den prestigefyllda gruppen av EY World Entrepreneur Of The Year-vinnare. Jag tänker använda den här fantastiska plattformen till att fortsätta göra världen till en bättre plats för kommande generationer, kommenterar JungJin SEO, vinnare av EY World Entrepreneur Of The Year 2021.

Efter en omfattande och djupgående process utsåg en oberoende internationell jury JungJin SEO till vinnare av årets tävling.

David Modig delad tvåa
EY Entrepreneur Of The Year genomförs varje år på regional, nationell och internationell nivå. David Modig från Modig Machine Tool AB vann tidigare i våras den nationella finalen, och i världsfinalen slutade han på en delad andraplats tillsammans med de övriga finalisterna.

– Jag är oerhört imponerad av det driv och yrkeskunnande David visat upp. Därtill är han en stor inspiration för alla unga entreprenörer där ute, och dessutom världsledande inom sitt gebit. Det räckte tyvärr inte hela vägen i världsfinalen, men jag vill ändå avsluta med ett stort, stort grattis och lycka till, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

Mer information om utmärkelsen: ey.com/weoy

För mer information, vänligen kontakta:
Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year Sverige, 070-3189197, [email protected] 
Oscar Forsman, PR-chef, EY i Sverige, 076-6332695, [email protected] 

Om EY Entrepreneur Of The Year

EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen i Sverige utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott samt kategoripriset Bästa internationella tillväxt.

Den första entreprenören att ta hem den prestigefulla titeln i Sverige 1995 var Karin Henriksson, då vd på Hogia Institutet AB i Stenungsund. Bland vinnarna genom åren finns entreprenörer från företag som Kopparbergs Bryggeri, Meda, Poolia, New Wave Group, Stadium, Klarna och Netonnet group.
www.ey.com/sv_se/eoy

Om EY

EY är världsledande inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning. Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över. För att hålla våra löften till våra intressenter utvecklar vi ledare och medarbetare som arbetar i team över gränserna. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i. EY refererar till den globala organisationen samt kan avse en eller flera medlemsföretag i Ernst & Young Global Limited. Varje medlemsföretag utgör en egen juridisk person.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *