EYEONID GROUP AB (publ): EyeonID lanserar nästa generations ID-säkerhet

| 6 maj, 2022 | 0 kommentarer

Dynamic Matches är inte en produkt utan en teknologi som radikalt kan förändra synen på ID-bevakning.

Till följd av EyeonIDs långsiktiga fokus på och investering i att bygga en Intelligence-plattform med bästa tänkbara tekniska prestanda, i kombination med teknologin från dotterbolaget EyeonTexts NLP-plattform, lanserar EyeonID nu Dynamic Matches.

Dynamic Matches är inte en produkt utan en teknologi som radikalt kan förändra synen på ID-bevakning. Teknologin innebär obegränsade möjligheter för nya produkter och tjänster, och har tagits fram parallellt med övrig utveckling under de senaste åren. Arbetet intensifierades under våren 2022 då teknologin sattes i produktion för första gången. Implementation i faktiska kundmiljöer förväntas under sensommaren 2022.

ID-bevakning eller e-postmonitorering är en tjänst som varit sig lik under en lång tid och som tillhandahålls av en mängd leverantörer på marknaden, såväl gratis som i betalform. Funktionen, bortsett från antal databaser och därmed datapunkter respektive aktör besitter vilket i sig gör en stor skillnad, är principiellt densamma hos samtliga leverantörer. Slutanvändare fyller i sina e-postadresser och får veta om de varit med i en eller flera dataläckor. Vissa leverantörer, som EyeonID, erbjuder användarna även automatiska larm i samband med nya läckor, detaljerad information om läckorna, rekommendationer till åtgärder, och information om hur användarna minskar riskerna att bli utsatt i framtiden.

Stulen eller läckt information avser dock sällan endast e-postadresser, även om det är det vanligast förekommande. Ofta omfattas även lösenord, användarnamn, IP-adresser, namn, adresser, login-tokens, telefonnummer, kreditkortsinformation med mera, det vill säga information som är betydligt farligare än bara en e-postadress, i synnerhet när det handlar om olika typer av information i kombination. Ju mer information som insamlats desto större möjlighet för en hackare att exempelvis stjäla identiteter, komma över finansiella medel, eller sprida rykten för att utöva utpressning. 

Begränsningen i befintliga tjänster på marknaden är att endast den information slutanvändaren har begärt övervakning kring kan identifieras, exempelvis e-post, telefonnummer eller kreditkort, medan övrig information i läckorna inte kan kopplas till en e-postadress. Hackare kan genom ett omfattande manuellt arbete hitta mönster och skapa sig en bild av individen, vilket dagens id-säkerhetstjänster på marknaden har svårt att skydda mot att det inträffar.

Med Dynamic Matches korrelerar EyeonID nu för första gången övrig information i läckorna med den e-postadress som bolaget blivit ombett att övervaka. Resultatet är att varningar från EyeonID inte längre enbart innefattar huruvida e-postadressen läckt utan betydligt mer än så. Framgent kan således bolaget, genom att slutanvändaren efterfrågat bevakning av en e-post, även generera varningar om att slutanvändarens lösenord, adress, IP-adresser, fullständigt namn, användarnamn på olika webbsidor och olika online-tjänster läckt. EyeonID kan även specificera om lösenordet läckt i krypterad eller icke krypterad form, från vilken plattform det läckt och så vidare. Möjligheterna är i princip oändliga.

I nästa steg ser EyeonID också möjligheten att hjälpa slutanvändaren att skapa en mer komplett säkerhetsprofil om sig själv på nätet för att kunna förstå hur utsatt eller säker den är.

För mer information, kontakta

Georg Tsaros, VD, Eyeonid Group AB (publ.)

Telefon: 070 882 68 28

E-post: [email protected]

www.eyeonid.com
 

Om EyeonID

Eyeonid Group AB (publ) grundades 2015 och är en SaaS-leverantör som genom egenutvecklad teknologi för insamling, analys och paketering av data utvecklar och säljer smarta lösningar som gör livet på internet enklare och tryggare för människor, företag och organisationer. Bolaget tillhandahåller affärslösningar inom IT säkerhet, integritetsskyddande tjänster och AI baserade datalösningar. Dessa riktas i första hand mot B2B marknaden i Europa för branscher som t.ex. bank, försäkring och telekom. I koncernen ingår affärsområdena EyeonID och EyeonTEXT.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.