Fagerhult Group förvärvar Seneco A/S för att stärka utbudet av uppkopplade system

| 8 april, 2021 | 0 kommentarer

För att stärka vårt erbjudande av uppkopplade system för utomhusmiljöer har Fagerhult Group förvärvat återstående 80% av aktierna i Seneco A/S.

Seneco är ett danskt företag, grundat 2010, som erbjuder uppkopplade system för belysning. Systemet består av en komplett trådlös produktportfölj för utomhusarmaturer, samt en uppkopplad portal för fjärrövervakning och integration med andra installationer. Förutom att skapa säkrare utomhus-miljöer, bidrar systemet till betydande energibesparingar och lägre underhålls-kostnader. Majoriteten av Senecos installationer återfinns idag i Danmark och på närliggande europeiska marknader.

’Under 2017 förvärvade vi 20% av Seneco och vi har sedan dess sett en bra implementering av tekniken hos våra bolag. Som en ledande europeisk leverantör av utomhusbelysning, hjälper detta förvärv oss att förbättra vårt erbjudande och höja vår kompetensnivå. Detta är ett viktigt strategiskt initiativ för oss. Senecos system passar väl med vår ambition att erbjuda öppna system som är enkla att använda för våra kunder och partners. Jag är glad att hälsa Seneco-teamet välkomna till Fagerhult Group’, säger Bodil Sonesson, CEO Fagerhult Group

Förvärvet slutfördes den 8e april 2021.

Kontaktinformation:

Bodil Sonesson, CEO, +46 722 23 76 02, [email protected]

Michael Wood, CFO, +46 730 87 46 47, [email protected]

Fagerhult Group är ett av Europas ledande belysningsbolag med ca 4 200 anställda i 28 länder och en omsättning på 6 800 Mkr för 2020. Vi består
av 13 varumärken indelade i fyra affärsområden – Collection, Premium, Professional och Infrastructure.

Alla våra varumärken tillverkar högkvalitativa professionella belysningslösningar. Vi jobbar huvudsakligen med specifikationer tillsammans med våra partners. Tillsammans har vi belysningslösningar för nästan alla användningsområden och vår närvaro är global.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *