Fagerhult Group har beslutat att avveckla sitt sydafrikanska bolag Lighting Innovations

| 7 augusti, 2020 | 0 kommentarer

Som en del av det pågående strategiarbetet utvärderar Fagerhult Group olika alternativ för avveckling av sitt sydafrikanska bolag, Lighting Innovations Africa.

Lighting Innovations är en ledande inhemsk tillverkare av professionella belysningslösningar i Sydafrika. Omsättningen var 161 mn ZAR (~85 mn SEK) under 2019.

‘Sedan förvärvet 2015 har Lighting Innovations hanterat övergången till LED och bibehållet positionen som ett starkt lokalt varumärke för professionella belysningslösningar. Marknaden har dock inte utvecklats som förväntat och vi har beslutat att fokusera våra investeringar på mer attraktiva tillväxtmöjligheter i andra marknader’, säger Bodil Sonesson, CEO Fagerhult Group.

Arbetet kommer att slutföras under 2020.

För mer information, kontakta:

CEO, Bodil Sonesson, +46 722 23 76 02
[email protected]

CFO, Michael Wood, +46 730 87 46 47
[email protected]

Denna information är information som AB Fagerhult (publ.) är skyldigt att offentliggöra enligt EU: s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande via kontaktpersonerna som anges ovan,13:00 CET den 7 augusti 2020.
 

Fagerhult Group är ett av Europas ledande belysningsbolag med 4 700 anställda i 28 länder och en omsättning på 7 800 mn SEK för 2019. Vi består av 13 varumärken indelade i fyra affärsområden – Collection, Premium, Professional och Infrastructure.

Alla våra varumärken tillverkar högkvalitativa professionella belysningslösningar. Vi jobbar huvudsakligen med specifikationer tillsammans med våra partners. Tillsammans har vi belysningslösningar för nästan alla användningsområden och vår närvaro är global.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *