Connect with us

Marknadsnyheter

Färskfoderdagarna arrangeras för första gången i Sverige

Published

on

Allt fler väljer att ge sina hundar och katter färskfoder, ett helfoder med rått kött som inte är värmebehandlat. Men vad är bra med färskfoder, och hur rädda ska man vara för bakterierna? Den 1718 april arrangeras för första gången Färskfoderdagarna 2020 i Stockholm, två späckade dagar fyllda med inspirerande föreläsningar och diskussioner för bransch och djurägare. Bakom arrangemanget står branschföreningen Svenska Färskfoder som organiserar Sveriges färskfoderproducenter.

Branschföreningen Svenska Färskfoder organiserar Sveriges färskfoderproducenter och arbetar för att ta fram riktlinjer kring färskfoder, utbilda aktörer på området och visa de fördelar färskfoder har mot annat foder. Färskfoder är den foderprodukt som bäst överensstämmer med hundar och katters grundläggande krav på föda – en bas av rått kött som inte värmebehandlats. Färskfoder är i dag det snabbast växande segmentet inom foderindustrin och förra året tillverkades 7 000 ton färskfoder bara i Sverige.

På Färskfoderdagarna 2020 kommer flera internationella föreläsningar. Här kommer det också att finnas möjlighet att ställa experter och färskfoderproducenterna mot väggen med frågorna man aldrig fått svar på. Föreläsningarna kommer att vara på engelska.

Följande föreläsare kommer att delta på Färskfoderdagarna 2020:

Anna Hielm-Björkman, principal investigator och forskningsledare för Dog Risk forskningsgrupp vid Helsingfors Universitet

DogRisk raw food research – vad visar forskningen att hundar ska ha för mat?

Connor Brady, dr djurbeteende, Irland

Varför ska hundar äta kött – vad visar evolutionen och biologin?

Nick Thompson, veterinär med egna företaget Holistic vet i UK

Varför ska hundar äta färskfoder? Fältstudier i praktiken.

Var?                   Lokal A Stage på A House, Uggelviksvägen 2A, Stockholm

När?                   Fredagens den 17 april 09.30-16.30 (veterinärer, bransch)

                            Lördagen den 18 april 09.30-16.30 (djurägare, allmänhet)

Biljetter till lördagen finns på billetto.se, sök på ”Färskfoderdagarna 2020”. Pris 790 kronor.

Om du som journalist vill komma på färskfoderdagarna 2020, kontakta Karin Pontén nedan.

För att läsa mer om Svenska Färskfoder, gå in på www.svenskafarskfoder.se

För att ladda ner högupplösta bilder, gå in på https://www.svenskafarskfoder.se/bildbank

För mer information, kontakta gärna:

Carl Haglind, talesperson för Svenska Färskfoder, +46 70 777 3905, carl@vomoghundemat.se

Karin Pontén, ordförande i Svenska Färskfoder, +46 708 66 66 31, karin.ponten@rawforpaw.se

Hund med frskfoder i skl

Continue Reading

Marknadsnyheter

JRS chefsstrateg Torbjörn Söderberg om börsen framåt

Published

on

By

Torbjörn Söderberg

JRS chefsstrateg Torbjörn Söderberg pratar med Jesper Norberg på EFN om börsens väg framåt. Man tar upp värderingar och makro, samt hur han själv väljer att agera.

JRS chefsstrateg Torbjörn Söderberg om börsen framåt
Continue Reading

Marknadsnyheter

Kreditkort skapar problem för USAs konsumenter – CNBC granskar

Published

on

By

CNBC pratar kredikort

CNBC tittar närmare på hur kreditkort skapar problem för konsumenterna i USA som får betala räntor på upp till 36 %, och ovanpå det kommer nya avgifter. När det skapar så här stora problem blir det ett problem för ekonomin som helhet, det är inte bara ett individuellt problem.

CNBC granskar kreditkort och problemen de skapar

Vi skrev nyligen om rekordhög belåning hos investerare i USA. Det är samma sak här, när det är så många individer som är så hårt belånade blir det ett problem för hela aktiemarknaden.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Varför går det så dåligt för Las Vegas?

Published

on

By

Vy över Las Vegas

Det pratas mycket om att Las Vegas har blivit tomt. Det kommer färre besökare både från USA och utlandet, i en sådan omfattning att vägar som förut var fyllda med bilar nu är smidiga att ta sig fram på. De enda som fortsatt verkar komma är affärsresenärerna.

Las Vegas får mycket kritik för att ha blivit för giriga. Hotellen har börjat lägga på alla möjliga konstiga avgifter för att tjäna mer, restaurangerna lägger på avgifter och dessutom har det tillkommit flera nya skatter. Besökarna känner sig lurade.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2025 Tanalys