Connect with us

Marknadsnyheter

Fazer har dukat upp för julens goda ögonblick

Published

on

Fazer vill vara en del av julens goda tillfällen och erbjuder produkter för alla smaker. För vissa är Gröna kulor synonymt med julen, för andra har Wienernougat en stående plats på julbordet. Med välbekanta klassiker och med limited edition nyheterna Geisha Cinnamon och Karl Fazer Gröna Kulor har Fazer dukat upp för julens goda ögonblick.

Sedan starten 1891 har Fazer haft en passion för att skapa stunder av glädje. Julen står för dörren med många goda stunder att njuta av både gamla klassiker och nya smaker från Fazer Konfektyr.

– Julgodis är en stämningsfull del av julfirandet där många klassiker brukar vara efterlängtade tillsammans med nya spännande smaker. Vi vill såklart bidra till att skapa en riktigt god jul med att erbjuda älskade klassiker såsom Wienernougat och gnistrande nyheter som nya julboxen Geisha Touch of cinnamon, att avnjutas med dina nära och kära eller ge bort i present säger Robert Engman, VP, Commercial Fazer Sweden.

Njut av klassiska favoriter i jul eller varför inte prova på årets nya smaker

Karl Fazer Gröna Kulor 145g

Marmeladklassikern Gröna Kulor känner många igen från sin barndoms jular och nostalgivärdet är högt. I höst lanserades Karl Fazer Gröna Kulor, som är en överraskande kombination av två klassiker – Karl Fazer Mjölkchoklad tillverkad på färsk mjölk möter Gröna Kulor. Karl Fazer Gröna Kulor är en så kallad ”limited edition” som säljs i begränsad upplaga.

Dumle Polka Mint 220g

Dumle är en härlig klassiker från Fazer och i år intar Dumle Polka återigen butikshyllorna. Dumlekola täckt med sammetslen mörkchoklad och smaksatt med polkamint. Påsen sprider julstämning att dela med sig av till vänner och familj.

Linser och dragéer

Säsongsprodukterna Amerikanska linser och Marianne chokladdragéer är här i år igen, så är även Avec-chokladdragéer. Den sistnämnda en klassiker även känd som franska pastiller, gjorda av sammetslen choklad med smak av pepparmint täckt av ett krispigt hölje. Även lakritssortimentet får sällskap i år igen av Lontoo Rae, en populär dragé där läcker lakrits döljer sig under färggranna och knapriga överdrag, uppskattat av lakritsälskare sedan 1957. Nytt för i år är att Avec, Marianne och Lontoo Rae nu även är veganska.

Karl Fazer Oat Choco

Ett vegansk alternativ till julgodiset är Oat Choco som lanserades tidigare i år. Finns i två smaker, Karl Fazer Oat Choco 62g och Karl Fazer Oat Choco Hasselnöt 62 g. Produkterna är veganska och laktosfria, gjorda på nordisk havre.

Ett urval av våra populära boxar och askar, att ge bort i present eller dela glädjen med vänner och familj

Geisha touch of Cinnamon 228g

Nyhet i år är Geisha Cinnemon box. Under Geishas sammetslena chokladöverdrag döljer sig en mjuk krispig fyllning av hasselnötsnougat med smak av kanel.

Gröna kulor Marmeladask 500g

Fazers Gröna kulor är en oemotståndligt läcker marmeladklassiker. Lyxigt mjuka och söta Gröna kulor har en läcker smak av fräscht päron. Gröna kulor innehåller inte gluten, gelatin eller laktos och passar även vegansk kost. Ge Gröna kulor i present eller duka upp dem som en vacker medelpunkt på festbordet.

Dumle Fudge 250g

Dumle Fudge är en mjuk fudge som är täckt med len mjölkchoklad och en härlig smak av Dumle som smälter i munnen.

Fazers choklad är gjord på färsk mjölk och med ansvarsfullt producerad kakao.

Den klassiska chokladen Karl Fazer fyller 100 år

I år firar den klassiska chokladen Karl Fazer 100-årsjubileum. Karl Fazer choklad tillverkas fortfarande på färsk mjölk efter ett recept från 1922.

– Karl Fazer, även kallad Fazer Blå, är en älskad chokladklassiker som tillverkas enligt traditionsenlig process och recept från 1922. I år firar varumärket 100 år av kompromisslös kvalitet och att skapa nya smakupplevelser. Nya produkter utvecklas hela tiden utifrån vår expertis, innovationsanda och konsumentinsikter. En av de senaste nykomlingarna i familjen, Fazer Oat Choco, möter efterfrågan på vegansk choklad, säger Robert Engman, VP, Commercial Fazer Sweden.

– Vi uppmärksammar under året Karl Fazers 100 års jubileum med en rad aktiviteter, exempelvis tävlar vi ut tivoliförpackningar med chokladkakor i jubileumsutförande i utvalda butiker och på våra sociala medier, avslutar Engman.

Hur speciellt varumärket Karl Fazer också är i Finland kan man förstå när finska posten firar jubileet med att ge ut ett frimärke med Karl Fazer-chokladkaka på.

Fazers historia började för 131 år sedan när företagets grundare, konditorn Karl Fazer öppnade sitt första café i Helsingfors i Finland. I dag är Fazer ett internationellt företag som omsätter över en miljard euro och har tusentals medarbetare. Fazers verksamhet grundar sig fortfarande på Karl Fazers arv, vision och modiga kreativitet som under åren har omsatts till läckra produkter, populära varumärken och hållbara innovationer. 

Vill du veta mer, välkommen att kontakta:

Karin Senning Planstedt, kommunikationsansvarig, Fazer Sverige, [email protected], 073 079 58 64

Fazer-koncernen 

Med fokus på matupplevelser, gör Fazer det möjligt att njuta av dagens bästa stunder. Vår mission, Mat med mening, bygger på vårt unika 130-åriga arv, djupa konsumentinsikter och innovationer för att skapa hållbara matlösningar för framtiden. Med våra ca 6 000 engagerade medarbetare fokuserar vi på konsumentprodukter och vår direkt till konsument-riktade verksamhet i Nordeuropa och ytterligare till ca 40 olika länder. Vår verksamhet följer Fazers uppförandekod som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact. Fazer-koncernens omsättning 2021 uppgick till 1,1 miljarder euro.

Northern Magic. Made Real.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Nordea Bank Abp: Återköp av egna aktier den 09.12.2022

Published

on

By

Nordea Bank Abp
Börsmeddelande – Förändringar i återköpta aktier
09.12.2022 kl. 22.30 EET

Nordea Bank Abp (LEI-kod: 529900ODI3047E2LIV03) har den 09.12.2022 slutfört återköp av egna aktier (ISIN-kod: FI4000297767) enligt följande:

Handelsplats (MIC-kod)

Antal aktier

Viktad snittkurs/aktie, euro*, **

Kostnad, euro*, **

XHEL

349 563

 9,92

3 466 860,97

CEUX

290 089

 9,93

2 880 588,25

TQEX

34 660

 9,95

 344 701,54

XSTO

290 262

 9,94

2 886 283,74

XCSE

35 411

 9,92

 351 188,09

Summa

 999 985

 9,93

9 929 622,58

* Växelkurser som använts: SEK till EUR 10,8811 och DKK till EUR 7,4375
** Avrundat till två decimaler

Den 18 juli 2022 tillkännagav Nordea ett program för återköp av egna aktier till ett värde av högst 1,5 md euro med stöd av det bemyndigande som gavs av Nordeas ordinarie bolagsstämma 2022. Återköpet av egna aktier utförs genom offentlig handel i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 596/2014 av den 16 april 2014 (marknadsmissbruksförordningen) och Kommissionens delegerade förordning (EU) 2016/1052.

Efter de redovisade transaktionerna innehar Nordea 16 827 537 egna aktier för kapitaloptimeringsändamål och 6 073 651 egna aktier för ersättningsändamål.

Uppgifter om respektive transaktion finns som en bilaga till detta meddelande.

För Nordea Bank Abp:s räkning,
Citigroup Global Markets Europe AG

För ytterligare information:

Matti Ahokas, chef för investerarrelationer, +358 9 5300 8011
Group Communication, +358 10 416 8023 eller [email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

KOMMUNIKÉ FRÅN THINC JETTY COLLECTIVES EXTRA BOLAGSSTÄMMA 2022

Published

on

By

REGULATORY

Thinc Jetty Collective AB (publ) har idag hållit extra bolagsstämma. Stämman beslutade i enlighet med de förslag som styrelsen lagt fram.

Stämman beslutade om:

  • godkännande av förvärv av aktier i Tigerton AB och förvärv av aktier i Kunskapskraft & Media AB.
  • om incitamentsprogram till ledande nyckelpersoner och anställda genom emission  av 10 000 000 teckningsoptioner enligt styrelsens förslag där lösenkursen fastställdes till 0,45 SEK per aktie.
  • ny bolagsordning genom om ändring av bolagets företagsnamn till Thinc Collective AB (publ)

Den extra bolagsstämman ägde rum genom poströstning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Wallqvist, VD Thinc Jetty Collective AB
[email protected]

Thinc Jetty Collective är verksamma inom kommunikationsbranschen och koncernen erbjuder en grupp av bolag inom system, kommunikation och struktur. Bolagen tänker ut och genomför idéer till sina kunder. Gruppens kompetensområden sträcker sig från data, analys, teknikutveckling och SaaS system till kommunikation, media, PR och brand experience. Koncernen riktar sig till kunder oavsett bransch med behov av sammanhållen kommunikation. Thinc Jetty Collective är verksamma inom Norden.

Läs mer på thinccollective.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Överenskommelse nådd i EU för Karlsbro (L)s batterilagstiftning

Published

on

By

Europaparlamentet, Kommissionen och Rådet har just enats om förslaget om en europeisk batteriförordning. Liberalernas Europaparlamentariker Karin Karlsbro som varit den liberala gruppens förhandlare är nöjd över resultatet av trialogförhandlingen som innebär en mer ambitiös lagstiftning än Kommissionens grundförslag. 

“Utan batterier och elektrifiering klarar vi inte våra ambitiösa klimatmål. Den nya lagen ställer höga krav både när det gäller batteriets klimat- och miljöpåverkan och ger konsumenten större möjlighet att enkelt göra egna klimatval. Jag är glad att både Rådet och Kommissionen gått parlamentet till mötes för se till att göra förslaget skarpare” säger Karlsbro.

Med batterier kan allt från små hushållsapparater till stora transportmedel och enorma industrier bryta sitt beroende av fossila bränslen. När efterfrågan på batterier ökar då vi ställer om från fossildrivna fordon och produktionsprocesser till el kommer batteriernas klimatpåverkan spela en allt större roll. Batteriförordningen är ett helt nytt sätt att lagstifta på miljöområdet som kommer att följa batteriet i alla faser – produktion, konsumtion och återvinning. 

“En cirkulär marknad skapas genom krav på att nya batterier måste innehålla en viss andel återvunnet material. För att garantera att vi inte producerar batterier i Europa på bekostnad av miljö och välstånd i andra länder kommer batterier på den europeiska marknaden att omfattas av så kallade “due diligence”- regler för att säkerställa skydd av mänskliga rättigheter och miljö genom hela produktionskedjan” säger Karin Karlsbro.

Karlsbro framhåller lagstiftningen som särskilt viktig för Sverige, som ligger i framkant av den växande industrin för hållbara batterier.  

“Hållbara batterier från EU behövs för energiomställningen och är ett sätt för oss att klippa beroendet av råvaror från odemokratiska fossilnationer. Sveriges batteriproduktion ger oss möjligheten att minska både den globala uppvärmningen och diktaturers maktposition i den globala ekonomin. Vi är, med EU:s hjälp, på god väg att bli Europas batteri-stormakt” avslutar Karlsbro.

För ytterligare kommentarer eller frågor kontakta:
Linnéa Bjärum
[email protected]
+46 73 427 56 92

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.