Fazer lanserar innovativt restaurangkoncept

| 8 november, 2017 | 0 kommentarer

on, nov 08, 2017 13:00 CET

Nu lanseras det nordiska restaurangkonceptet Fazer Food Co i Göteborg. Restaurangen är ett pilotprojekt och under 2018 sker utrullningen av konceptet till övriga restauranger i Norden. Fazer Food Co erbjuder innovativa, hälsosamma och goda smakupplevelser. Personal med titeln Mood Operator ska säkra gästens upplevelse, medan Hero Chef finns tillgänglig för att socialisera och interagera med gästerna.

Den 8 november lanseras restaurangkonceptet Fazer Food Co i Nordstan, Göteborg. Fazer Food Co är ett nytt koncept som utvecklar erbjudandet av mat på arbetsplatsen för att möta morgondagens sätt att arbeta och leva. Aktuella omvärldstrender som hälsosamma matvanor och en större miljömedvetenhet ligger till grund för konceptet.

I dag finns det en stor medvetenhet kring mat – vad vi äter har aldrig varit viktigare. Samtidigt är många oroade över matens inverkan på vår hälsa och miljön. Vårt nya restaurangkoncept Fazer Food Co vägleder gästerna i rätt riktning och erbjuder god och hälsosam mat som värnar om miljön, säger Morgan Christoffersson, kommersiell direktör på Fazer Food Services.

Säsongsbetonade menyer
Restaurangens kockar söker alltid efter nya möjligheter för att erbjuda gästerna god och hälsosam mat – som ger energi. Menyerna är säsongsbetonade och inspirerade av olika spännande kulturer. Fazer Food Co använder sig av nudging för att inspirera gästerna till att öka andelen grönt och minska mängden kött på tallriken. Nudging innebär att på ett vänligt sätt knuffa gästerna i rätt riktning – så att de gör bättre och nyttigare val, något Fazer Food Co använder sig utav till exempel genom att placera hälsosamma alternativ längst fram vid bufféborden.

Bygg ihop din egen restaurang
I restaurangkonceptet ingår en hel familj av matupplevelser (så kallade moduler) för att erbjuda gästerna ett stort och varierande utbud. Modulen Wicked Rabbit serverar vegetarisk mat och lämnar köttälskare precis lika nöjda som dedikerade vegetarianer. Inom kort kommer restaurangen att få ytterligare en modul – Hav a Java – som ska erbjuda ett hälsosamt caféutbud från morgon till kväll. Fler moduler kommer att tillkomma framöver.

Mood Operator och Hero Chef
Upplevelsen är i fokus och personal med titeln Hero Chef eller Mood Operator har uttalat ansvar att se till gästens måltidsupplevelse. Restaurangen arrangerar även regelbundet Restaurant Day, då serveras gästerna en utsökt trerätters lunch vid borden eller som buffé, till samma kostnad som en vanlig lunch.

Restaurangen Fazer Food Co i Nordstan är det nordiska pilotprojektet. Under 2018 sker utrullningen av restaurangkonceptet till cirka 70 restauranger i Sverige. I Norden lanseras Fazer Food Co på 600 restauranger under 2018–2019.

För mer information, vänligen kontakta:
Morgan Christoffersson, kommersiell direktör Fazer Food Services
Telefon: + 46(0) 72 232 11 28
Epost: [email protected]

Cecilia Ericson, kommunikationsansvarig Fazer Sverige
Telefon: + 46(0) 72 526 49 91
E-post: [email protected]

Om Fazer Food Services
Fazer är ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Fazer-koncernens omsättning 2016 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till närmare 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN:s Global Compact. Fazer Food Services är ledande inom måltidstjänster i Norden. Restaurangerna drivs under våra varumärken Fazer Food Co, Amica, Tastory. Bistro A, Hav a Java, Wicked Rabbit och Försvarsrestauranger. Våra drygt 230 enheter i Sverige finns bland annat på företag, skolor, universitet och sjukhus samt inom äldrevård och försvar och vi är cirka 1500 anställda. Läs mer på www.fazerfoodservices.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *