Fem pilotkommuner ska stödja Heimstadens nollvision mot vräkningar

| 11 juli, 2022 | 0 kommentarer

Som första svenska bostadsfastighetsbolag annonserade Heimstaden i våras att man lanserar en nollvision mot vräkningar 2030, med ett delmål om ett halverande 2025. Nu har Helsingborg, Norrköping, Sandviken, Växjö och Umeå valts ut som pilotkommuner.

Heimstaden verkar idag i 42 av landets kommuner, förvaltar över 40 000 bostäder och jobbar kontinuerligt med att förbättra boendeupplevelsen för sina hyresgäster.

Bakgrunden till nollvision är att Heimstaden i sitt dagliga arbete identifierat var i vräkningsprocessen det finns förbättringspotential och där man tillsammans med kommun och socialtjänst kan arbeta smartare och förebyggande så att hyresgäster som hamnar i trångmål inte behöver lämna sina hem.

”Vi är jätteglada att kommunerna vill vara en del av vår nollvision och samarbeta för att minska antalet vräkningar och i ett tidigare skede ge stöd till individer som av olika anledningar riskerar att förlora sin bostad”, säger Marie Jacobsson, bosocial samordnare och initiativtagare till Heimstadens nollvision mot vräkningar.   

”Heimstaden har omtänksamma boende som löfte och varje dag tittar vi på hur vi kan utveckla och förbättra vårt agerande. Vi sätter hyresgästen först och med nollvisionen ökar vi insatserna för deras välbefinnande”, tillägger Marie Jacobsson.

Heimstadens lokala förvaltningskontor ansvarar för förbättringsarbetet med kommun och socialtjänst. Detta inleds till hösten. Förhoppningen är att också Kronofogdemyndigheten ska bidra till nollvisionen.

För mer information, kontakta:
Robin Wilhelmsson, kommunikationschef 
Epost: [email protected]

Marie Jacobsson, bosocial samordnare
Epost: [email protected]

Om Heimstaden
Heimstaden är ett ledande europeiskt bostadsfastighetsbolag och investerare med ca 150 000 lägenheter i 10 länder med ett fastighetsvärde om 321 miljarder SEK. Vi förvärvar, utvecklar och förvaltar bostäder med ett långsiktigt perspektiv. Vägledda av vårt skandinaviska arv och våra värderingar Care, Dare och Share – uppfyller vi målet om att erbjuda omtänksamma boende som förenklar och förgyller livet för våra kunder. Heimstaden är listad på Nasdaq First North Growth Market. För mer information besök
www.heimstaden.com.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.