First Automobile Works, Kina, påbörjar serieproduktion i SinterCast-CGI

| 28 november, 2019 | 0 kommentarer

  • SinterCast System 4000 Plus installeras på FAW Foundry Number 1
  • Serieproduktion av motorblock i kompaktgrafitjärn för tunga fordon
  • Tretton installationer i SinterCast-CGI i Kina; 22 installationer i Asien

[Changchun och Stockholm, 28 november 2019] – Efter framgångsrik material- och produktutveckling sedan 2010 med SinterCast Mini-System 3000 har First Automobile Works (FAW) beställt ett helautomatiserat System 4000 Plus för att stödja serieproduktionen av ett nytt motorblock i kompaktgrafitjärn (CGI) för tunga fordon. Enligt avtalsvillkoren kommer SinterCast att installera ett System 4000 Plus processtyrningssystem på FAW Foundry Number 1 i Changchun, Kina, under mitten av 2020. Serieproduktionen förväntas starta under 2020.

”Installationen av System 4000 Plus kommer att bli vår tredje installation i FAW-gruppen, vår trettonde installation i Kina och vår tjugoandra installation i Asien” sade Dr Steve Dawson, vd och koncernchef för SinterCast. ”FAW:s åtagande bekräftar behovet av CGI i motorer för tunga fordon för att kunna möta de ökande kraven på förbättrad prestanda och minskade utsläpp. Med starten av serieproduktionen under 2020 har FAW:s cylinderblocksprogram potentialen att generera mer än 200 000 motorekvivalenter per år. ”

För mer information:
Dr Steve Dawson
Vd
SinterCast AB (publ)

Tel:              +44 771 002 6342
E-post:         [email protected]

Kina FAW Group Corporation grundades 1953 och etablerades som Kinas första integrerade fordonstillverkare och är fortfarande Kinas äldsta och största bilkoncern. Med en sammanlagd årlig försäljning av mer än tre miljoner personvagnar och tunga fordon sysselsätter FAW över 133 000 personer runtom i världen och säljer sina fordon i mer än 70 länder. FAW Foundry Number 1 är en del av Kina FAW Group Corporation. För mer information: www.faw.com

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med ungefär dubbelt så hög utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. SinterCast-teknologin används för produktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för personvagnar, motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon, samt motorkomponenter inom industriell kraft för användning inom lantbruk, marint, lokomotiv, off-road och stationära motorer. SinterCast stödjer serieproduktion av komponenter som gjuts i vikter från 2.7 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. Som specialistleverantör av lösningar för precisionsmätning och processtyrning till metallindustrin, tillhandahåller SinterCast även spårbarhetsteknologierna SinterCast Ladle Tracker® och SinterCast Cast Tracker® för att förbättra processtyrning, produktivitet och spårbarhet inom flera olika applikationer. SinterCast har 57 installationer i 14 länder och är noterat vid Nasdaq Stockholm, Small Cap, (SINT). För mer information: www.sintercast.com

                                                                                              SLUT

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *