Fler rekryterar från Samhall

| 14 januari, 2020 | 0 kommentarer

Under 2019 rekryterades hela 1507 medarbetare från Samhall till arbeten hos andra arbetsgivare. Det är den högsta siffran på mer än 30 år. Att medarbetare ska lämna Samhall för arbeten hos andra arbetsgivare är ett av bolagets viktigaste mål.

När 2019 summeras konstateras att antalet personer som lämnade Samhall för arbeten hos andra arbetsgivare var hela 1507. Därmed uppfyller Samhall statens högt ställda mål om 1500 rekryteringar. Ökningen av antalet rekryteringar från Samhall är en följd av ett systematisk arbete och relationsbyggande gentemot landets arbetsgivare – men också av långsiktiga rekryteringssamarbeten mellan Samhall och stora företag.

Genom arbetsträning, yrkesutbildning och kompetenshöjande insatser bygger Samhall konkurrenskraft hos medarbetare som tidigare stått utanför arbetsmarknaden till följd av en funktionsnedsättning. Sammanlagt har närmare 40 000 medarbetare rekryterats från Samhall sedan det att bolaget grundades år 1980.

– Jag ser Samhall som arbetslivets startmotor. Personer som behöver en nystart får utveckla sina förmågor och sitt yrkeskunnande på någon av Samhalls många arbetsplatser. När de är redo att lämna oss är vi ett stöd i både jobbsökande och kontakt med den nya arbetsgivaren, säger Monica Lingegård, vd på Samhall.

– Genom att  fokusera på möjligheter och färdigheter hos våra medarbetare förser vi landets arbetsgivare med kompetenta och yrkeskunniga medarbetare – samtidigt som vi skapar fler vägar in på arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning, avslutar Monica Lingegård.

För mer information, vänligen kontakta:

Samhalls pressjour
Tel: 08-553 411 30
Mejl: [email protected]

Om Samhall:
Samhall är Sveriges viktigaste företag. Företaget har över 26 000 medarbetare i hela landet och erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning och omsorg. Samhall ägs av svenska staten och omsätter årligen mer än nio miljarder kronor. Företagets kärnuppdrag är att skapa utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättning genom att matcha rätt person till rätt arbete i konkurrensutsatta kunduppdrag.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *