Förändringar i Svensk Exportkredits företagsledning

| 23 juni, 2022 | 0 kommentarer

Efter 32 års tjänstgöring går Per Åkerlind, vice vd på Svensk Exportkredit (SEK), i pension. Pontus Davidsson tillträder som chef för affärsområdet Internationell finansiering och Peter Svensén, Chief Risk Officer på SEK, lämnar bolaget till hösten.

Per Åkerlind började sin karriär på Svensk Exportkredit (SEK) 1990 och har haft flera roller, bland annat var han under många år finanschef. 2015 utnämndes han till vice vd, varav de senaste åren med ansvar för att utveckla strategiska samarbeten med internationella banker och aktörer inom Team Sweden. Per avslutar sin tjänst på SEK den 30 juni 2022. Hans arbetsuppgifter kommer att fördelas på olika funktioner inom SEK och tjänsten som vice vd kommer inte att tillsättas.

Pontus Davidsson tillträder som chef för Internationell finansiering på SEK där han kommer att ansvara för Export & Project Finance samt Trade & Emerging Markets. Pontus kommer närmast från Standard Chartered Bank där han varit Executive Director, Client Coverage. Han har även erfarenhet av export- och projektfinansiering från Deutsche Bank och Swedbank. Pontus tillträder sin tjänst i mitten av september.

Peter Svensén har varit Chief Risk Officer (CRO) på SEK sedan 2019. Peter kom till SEK från den statliga bolånebanken SBAB där han hade motsvarande tjänst. Nu återgår han till SBAB för att bli CFO.

– Få har betytt så mycket för det svenska exportkreditsystemet som Per har gjort. Hans kompetens, erfarenheter, entusiasm och kontaktnät har bidragit till många av SEK:s framgångar genom åren. Det är jag och alla kollegor på SEK oerhört tacksamma för. Jag vill också tacka Peter för hans bidrag till bolaget under de här tre åren och välkomna Pontus till SEK, säger Magnus Montan, vd på Svensk Exportkredit.

Kontaktinformation
Catharina Henriksson, pressansvarig
Mob 076-677 59 09
[email protected] 

Om Svensk Exportkredit
Svensk Exportkredit (SEK) är ett statligt bolag som finansierar exportföretag, deras underleverantörer och utländska köpare av svenska varor och tjänster. Finansiering från SEK ger företagen möjlighet att växa och bidrar till jobb och tillväxt i Sverige. SEK kan även bidra till industrins omställning för att minska sin klimatpåverkan i Sverige.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.