Förbjudna ingredienser i kosttillskott

| 24 november, 2021 | 0 kommentarer

Pro Nutrition Finland Oy har meddelat att man återkallar kosttillskott som innehåller förbjudna ingredienser från marknaden. Användningen av produkter ska stoppas omedelbart.

Återkallelsen gäller följande kosttillskott:

  1. BAO The ZMA – mineralämneskapsel (150 kapslar),
    bäst före 10.8.2024 (partiidentifikation 149760810),innehåller magnesiumorotat som är en icke godkänd näringsämnesförening som det inte är tillåtet att använda i kosttillskott. 
  2. M-Nutrition Before Sleep – mineralämnes- och växtextraktkapsel (90 kapslar), bäst före 7.10.2023 (partiidentifikation 501141007), innehåller 5-hydroxytryptofan (5-HTP) som är ett icke godkänt nytt livsmedel som det inte är tillåtet att använda i livsmedel.

Produkterna har saluhållits i företagets butik och webbutik och i olika återförsäljares butiker och webbutiker runt om i Finland.

Mer information om återkallelsen och anvisningar till konsumenterna i företagets meddelande (meddelande finns längst ner på webbsidorna): BAO The ZMA och M-Nutrition Before Sleep.

Företagets kontaktuppgifter: Pro Nutrition Finland Oy, [email protected]  

På Livsmedelsverket sköts saken av överinspektör Anna Mizrahi, tfn 050 434 2203, [email protected].

Bilder på produkterna: 
(Foto: Pro Nutrition Finland Oy)

BAO The ZMA – mineralämneskapsel (150 kapslar) och M-Nutrition Before Sleep – mineralämnes- och växtextraktkapsel (90 kapslar).

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *