Föreslagna förändringar i OptiFreeze styrelse och ledning

| 26 maj, 2021 | 0 kommentarer

Valberedningen i OptiFreeze kommer att föreslå ny styrelse till bolaggstämman 28 juni. Till nya ledamöter föreslås Michael Kester, Erik Silverberg och Ulf Hagman. Samtidigt föreslås omval av Elisabeth Yllfors, Petr Dejmek och Martin Linde. Anders Hättmark och Federico Gomez föreslås som suppleanter.

Ulf Hagman föreslås att bli styrelseordförande  och avgår som VD i samband med bolagsstämman om han väljs. Johan Möllerström som har varit VD på ArcAroma fram till fusionen tar då över rollen som VD. Ulf Hagman kommer att fortsätta i en operativ roll i motsvarande omfattning som idag.

Kort presentation av de nya ledamöterna

Michael Kester kommer senast från rollen som global head of flowers i Syngenta, ett av världens största företag inom växtförädling och växtteknik. Michael Kester har fram till sin pensionering i januari 2021 arbetat drygt 40 år inom Syngenta. Michael har verkat i ledande positioner inom olika områden och i många olika länder över hela världen.

Erik Silfverberg (f 1982) är idag utvecklingschef på Husqvarna Construction Products. Under nästan tio år har Silfverberg varit vd för Combine Control Systems AB som är ett konsultbolag inom reglerteknik samt datavetenskap (dataanalys, artificiell intelligens och maskininlärning). Silfverberg har även varit utvecklingsingenjör på Volvo Car Corporation. Erik Silfverberg har en ingenjörsexamen i Mekatronik från Chalmers Tekniska Högskola.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Ulf Hagman, VD
Mail: [email protected]
Tel: 0733-636380

Denna information är sådan information som OptiFreeze AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 maj 2021

Kort om OptiFreeze 

OptiFreeze AB (publ), org.nr 556844-3914, har en patenterad teknologi som kan användas för att förlänga hållbarheten på grönsaker, färsk skuren frukt, blomstersticklingar, snittblommor och andra plantor. Samma teknologi bevarar smak, form och textur på grönsaker, frukter och bär vid frysning. Den kan även användas för att framställa torkade varor som frukt, grönsaker, örter och kryddor med målet att förkorta torktiden samtidigt som smaken, doften och färgen bevaras. Denna teknologi öppnar upp nya affärsmöjligheter för livsmedels- och växtförökningsindustrin över hela världen. OptiFreeze är resultatet av en längre tids forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund. Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *