Förskollärarutbildning till Katrineholm genom samarbete med Linköpings universitet

| 30 september, 2021 | 0 kommentarer

Viadidakt och Bildningsförvaltningen har slutit avtal med Linköpings universitet om att starta Förskollärarutbildning på Campus Viadidakt från och med hösten 2022.

 

Viadidakt och Bildningsförvaltningen i Katrineholm och Vingåker har slutit avtal med Linköpings universitet om att starta Förskollärarutbildning på Campus Viadidakt från och med hösten 2022.

– Väldigt positivt för Katrineholm och Vingåker att vi får till stånd ytterligare utbildningar tillsammans med Linköpings universitet säger Gunilla Magnusson (S), ordförande i Viadidaktnämnden.

Utbildningen erbjuder 20 platser och ansökningstiden är mellan 15 mars – 15 april 2022. Dessutom finns det möjlighet att starta ytterligare en grupp år 2023 och 2024.

 – Genom satsningarna ökar vi möjligheterna till att bli förskolelärare, vilket är bra för den framtida kompetensförsörjningen i Katrineholm och Vingåkers förskolor. Målet för oss är att fler ungdomar ska gå vidare till studier på eftergymnasial nivå. Detta inom två år efter att de fullföljt gymnasiet. Här kan vi glädjas åt att för första gången ligger vi på riksgenomsnittet med att gå vidare till eftergymnasiala studier, säger Gunilla Magnusson.

Campus Viadidakt i siffror

  • 12 eftergymnasiala utbildningar i 18 olika grupper tillsammans med sex olika utbildningsanordnare inklusive två universitet är igång på Campus Viadidakt under hösten 2021.
  • Över 500 deltagare besökte Campus Viadidakts digitala mässa om högre studier under våren 2021.
  • 179 studenter har hittills under året använt sig av Campus Viadidakts faciliteter i form av service, videosändningar, lokaler mm. 67% av dessa är kvinnor.

Mer information
Gunilla Magnusson (S) ordförande Viadidaktnämnden
Tel: 070-625 03 20

Monica Granström (S) 1:a vice ordförande i Viadidaktnämnden
Tel: 070-212 92 52

Sara Alexandersson förvaltningschef Viadidakt
Tel: 0150-570 52

FOTO: Hanna Maxstad

Katrineholm – Läge för liv och lust

I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Läget är rätt – rätt geografiskt och rätt för handling och förändring.

Det började med järnvägen 1862. Nu bygger vi det nya Katrineholm. Det är attraktivt att bo och verka här och det märks. De senaste åren har både befolkningen och våra företag vuxit. Idag är vi cirka 34 700 invånare.

www.katrineholm.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *