Fortum Värme emitterar 7,25-åriga obligationer

| 17 november, 2017 | 0 kommentarer

fr, nov 17, 2017 15:18 CET

Fortum Värme har emitterat 7,25-åriga obligationer till ett belopp om SEK 1 250 miljoner.

Igår emitterade AB Fortum Värme Holding samägt med Stockholms stad (publ) (”Fortum Värme”) 7,25-åriga, ej säkerställda obligationer under sitt svenska MTN-program.

Det totala beloppet fördelades på 2 trancher:

  • SEK 750 miljoner med en rörlig ränta om 3 månaders Stibor plus 1,00 procentenheter. Obligationerna har identifieringsnumret SE001059901
  • SEK 500 miljoner med en fast årlig kupong om 1,75 procent. Obligationerna har identifieringsnumret SE0010599019

Obligationerna kommer att noteras på NASDAQ Stockholm. Medlen kommer att användas för refinansiering av befintliga obligationslån.

– Med den här transaktionen markerade vi en stark comeback på obligationsmarknaden, som fortsätter vara gynnsam. Vårt stabila finansiella resultat och våra höga ambitioner för att göra Stockholm mer hållbart, med 100 procent förnybar och återvunnen energi, lockade investerare från hela Norden. Jag är särskilt glad över att vi lyckades emittera en så pass lång obligation, säger Kerstin Levin, Fortum Värmes CFO.

Danske Bank, SEB och Nordea var ”Joint Lead Managers” för emissionen.

Om du har frågor, hör av dig till:

Jonas Collet, ansvarig för finansiell kommunikation på Fortum Värme, [email protected] eller 076-131 11 85.

Pressinformation hittar du på
www.fortumvarme.se/press

Pressfoton hittar du på
www.fortumvarme.se/pressfoton

Fortum Värme skapar energin i framtidens städer

Fortum Värme skapar ett behagligt inomhusklimat till boende och verksamma i Stor-Stockholm. Det lokala energibolaget producerar resurseffektiv fjärrvärme, fjärrkyla och el och ägs till lika delar av Fortum och Stockholms stad. Tillsammans med kunder och stockholmare har Fortum Värme bidragit till att Stockholm räknas som en av världens mest hållbara huvudstäder.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *