Fotoboken Erosion nominerad till Publishingpriset

| 5 september, 2022 | 0 kommentarer

Dokumentärfotografen Kristoffer Granaths bok Erosion är nominerade i kategorin Årets Fackbok – reportage och berättelser. Boken är ett samarbete mellan Kristoffer och Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad och beskriver hur klimatförändringar påverkar vårt skånska kustlandskap.

Boken berättar om landskapets förändring genom gripande bilder och personliga historier från människor som på olika sätt berörs och upplever erosionens kraft.

Ursprunget till boken Erosion är Kristoffers fotoutställningen med samma namn, där SMHI är medfinansiär. Utställningen har turnerat runt i svenska städer och i somras kunde den ses bland annat vid Drakamöllan och under Åhus Beach-festivalen.

 Att vara nominerad känns overkligt, kul och skrämmande rätt. Att projektet Erosion skulle mynna ut i bokform när det startade för fem år sedan kunde jag inte se. Men med mitt samarbete med Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad blev resan möjlig. Detta är ett gränsöverskridande samarbete mellan en statlig myndighet som SMHI, länsstyrelsen, det privata näringslivet och det fria kulturlivet för att frågan om klimatet är så viktig! säger upphovsmannen Kristoffer Granath.

Vi är stolta över att detta samarbete nu lyfts fram som en av finalisterna till att vinna Publishingpriset i kategorin Årets Fackbok – reportage och berättelser. Målet med boken har från vår sida varit att vi vill förmedla budskap kring klimatförändring på ett nytt sätt. Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad har funnits och verkat lokalt i mer än 180 år. Vi ska finnas här i framtiden också, därför är det självklart för oss att arbete med dessa frågor. Genom nomineringen hoppas vi fler får upp ögonen för Kristoffers bilder, berättelserna i boken och klimatförändringar i stort, säger hållbarhets- och kommunikationschef Renée Carlsson.

Publishingpriset har delats ut sedan 1990. Priser ges till både digitala och trycka media. De nominerade och slutvinnare utses av en oberoende jury. Priserna delas ut den 9 november på Berns i Stockholm.

Mer om boken och samarbete går att läsa på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads webbplats:

Erosion (lansforsakringar.se)

För mer information:

Renée Carlsson, Hållbarhets- och kommunikationschef, Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad – 0733-182996

Kristoffer Granath, upphovsman och dokumentfotograf, 0735-638127

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.