Foxway öppnar sin nya produktions- och lageranläggning utanför Tartu i Estland

| 12 september, 2022 | 0 kommentarer

Efter ett år av förberedelser, planering och byggande invigde Foxway under förra veckan sin nya lager- och driftanläggning utanför Tartu i Estland. Foxway bearbetar nästan två miljoner elektroniska enheter per år och den nya anläggningen är avgörande för att möta efterfrågan från den växande marknaden. Med det nya lagret kan Foxway fördubbla sin driftkapacitet och inom kort generera över 70 nya jobb.

Foxway är specialister på cirkulär IT med kontor i bland annat Norden, Estland, Tyskland och Spanien. Företaget omsätter ca 5 miljarder kronor på årsbasis och sysselsätter mer än 1 000 personer. Genom att öppna den nya anläggningen stärks de tjänster som tillhandahålls och därmed minskar även CO2-utsläppen. 
 
“Foxway hjälper till att minska fotavtrycket som orsakas av konsumtionen av elektroniska enheter. På grund av en allt högre efterfrågan och behov på effektivitet från marknaden har vi utvecklat en större anläggning där vi kan koncentrera alla aktiviteter och öka volymerna för hela Foxway koncernen, säger Agnes Makk, VD för Foxways verksamhet i Estland. 
 
Hållbarhet är en viktig del av Foxways DNA och affärsmodell. Därför var det en självklarhet att det nya lagret skulle vara en miljövänlig byggnad i A-energiklass. Den har bergvärme och solpaneler installerade som täcker byggnadens energibehov och laddning av elbilar är också möjlig. Genom att möjliggöra begagnad elektronik på marknaden vill Foxway förändra företags inställning till att konsumera IT och bidra till en allt mer hållbar bransch. 
 
”Om du till exempel köper en ny bärbar dator är enhetens CO2 fotavtryck cirka 312 kg, men bara 6,65 kg för en begagnad enhet. En korrekt reparerad, underhållen och testad enhet kan väl matcha egenskaperna hos en ny, vilket är anledningen till att fler och fler företag och privatpersoner väljer begagnade enheter, på grund av både pris och hållbarthet i fokus. Under första halvåret 2022 bearbetade vi nästan 878 000 elektroniska enheter, vilket är 22 % fler än under samma period förra året. Med detta minskade vi cirka 42 400 ton kol i luften, som skulle ha genererats enbart från tillverkningen av mobila enheter”, förklarar Agnes Makk. 
 
Den nya anläggningen är på över 6 500 kvadratmeter. Det kommer att öka Foxways kapacitet för elektroniska enheter från alla delar av världen. Fler och fler företag vill agera mer hållbart och Foxway vill vara deras förstahandsval genom att möjliggöra cirkulär IT.

 

Emma LindbergChief Marketing [email protected]

Vår ambition är att vara det ledande företaget i Europa för hållbara IT-tjänster och återvinning av elektronik. Vi vill ta hand om våra kunder och framtiden på samma gång. Och med vår unika affärsmodell så kan vi det. Från det att kunden köper enheten tills den dagen den skrotas på ett miljövänligt sätt. Tiden där emellan så skapar vi digitalt liv, utvecklar befintliga enheter och tar hand om de enheter som inte går att använda längre. Alla steg hanteras in-house, vilket gör oss unika på marknaden. Vi gör det digitala livet enklare för våra kunder. Det är så vi jobbar på Foxway.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.