Framtidens smarta samhällen i fokus på Volvokoncernens Innovation Summit

| 9 november, 2017 | 0 kommentarer

to, nov 09, 2017 02:00 CET

När Volvokoncernen står värd för sin tredje Innovation Summit i Beijing den 15 november ligger tonvikten på automatisering, elektromobilitet och uppkopplad teknik. Innovation Summit i Beijing är en fortsättning på de framgångsrika eventen i London och Bryssel tidigare i år. Moderator i Beijing är Financial Times näringslivsjournalist Peter Campbell och eventet samlar viktiga beslutsfattare och intressenter som ska diskutera de tre innovationsteknikernas betydelse för morgondagens samhällen.

– Under de närmaste tio åren kommer människorna i Asien att fortsätta flytta från landsbygden och in till städerna, vilket innebär växande sociala och miljörelaterade utmaningar. Genom att sammanföra viktiga intressenter i regionen bidrar Innovation Summit till att främja utvecklingen av hållbara lösningar och samarbeten i infrastruktur- och transportfrågor. Inom Volvokoncernen fokuserar vi mycket på tre viktiga teknikområden – automatisering, elektromobilitet och uppkopplad teknik – och vi vill på så sätt bidra till säkerhets- och produktivitetsfördelar och en hållbar miljöutveckling, vilket kommer att få mycket positiva effekter för samhället i stort, säger Martin Lundstedt, VD och koncernchef för Volvokoncernen.

Innovation Summit breddar debatten ytterligare. Talare vid eventet är bland andra Martin Lundstedt, VD och koncernchef för Volvokoncernen; Lars Stenqvist, Chief Technology Officer vid Volvokoncernen samt tjänstemän och experter från statliga myndigheter, organisationer och den akademiska världen.

Volvokoncernen kommer dessutom att visa upp en av sina senaste innovationer inom forskning och utveckling – en självkörande lastbil för körning mellan terminaler – samt en modell av projektet Electric Site.

Volvokoncernens Innovation Summit arrangeras den 15 november 2017 i Tank, 751 D Park, No.4 Jiuxianqiao Road, Chaoyang District, Beijing, P.R.C, 100015 och pågår mellan klockan 9 och 15.

Se
videon

Läs mer på vår
webbplats

2017-11-09

För mer information, kontakta Anna Arbius på 031 322 2993

För fler nyheter från Volvokoncernen, gå till
www.volvogroup.se

Volvokoncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella tjänster och service. Volvo sysselsätter cirka 95 000 personer, har produktionsanläggningar i 18 länder och försäljning på mer än 190 marknader. Volvokoncernen omsatte 2016 cirka 302 miljarder kronor och är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök
www.volvogroup.se
.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *