Från vin till whisky – Boutique destilleriet lanserar elegant whisky slutlagrad på Pinot Noir vinfat

| 23 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Boutique-destilleriet Tamnavulin har med den kvinnliga ägaren Joanne Reavley i spetsen gjort succé på den svenska marknaden. Nu fulländas deras vin(n)ande koncept med Red Wine Cask Edition German Pinot Noir – höstens mest eleganta vinlagrade whisky som passar utmärkt såväl on the rocks som i en värmande höstdrink.

 

I hjärtat av Skottlands mest kända whiskyregion Speyside ligger det lilla boutique-destilleriet Tamnavulin som gjort sig ett namn för sitt snabbfotade arbete med att framställa mjuk, len whisky som är helt fri från rökighet. Deras vision om att göra whisky med mycket smak för liten peng har gjort succé på den svenska marknaden. Nu lanseras den sista delen i vinserien med Red Wine Cask Edition German Pinot Noir. En whisky lagrad på tyska vinfat tidigare innehållandes Pinot Noir. Tack vare slutlagringen har whiskyn vinösa toner med smak av körsbär, fikon och persika med en lång och elegant eftersmak.

– Vi är så otroligt glada över mottagandet som Tamnavulin fått på den svenska marknaden och fått många nya konsumenter att våga prova Single Malt. Med lanseringen av nummer tre i vinserien har en unik whiskyupplevelse skapats där smakerna från vinfaten blir en ny dimension, genom att whisky inte har någon rökighet så framträder egenskaperna från faten på ett tydligare sätt, säger Rickard Edman, produktchef Spring Wine and Spirits

Namnet Tamnavulin härstammar från gaeliska för ”kvarn på kullen” och är uppkallad efter den tidigare kardningskvarnen som ligger på platsen för destilleriet. Vattnet som används kommer från naturliga undervattenskällor.

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Pinot Noir finns att köpa i Systembolagets fasta sortiment från och med den 1 september.

Fakta Tamnavulin Red Wine Cask Edition German Pinot Noir
Ursprung: Skottland | Producent: Tamnavulin | Alkoholhalt: 40% vol Art.nr54701 | Pris: 299 kr, flaska 70 cl | Färg: Guld med röda inslag | Doft: Söt doft med inslag av tropisk frukt, apelsin, körsbär. | Smak: Fruktighet från grön melon, persika och vanilj med inslag av fikon, körsbär och lakrits. Med en lång elegant eftersmak. | Distribution: Systembolagets fasta sortiment

För mer information vänligen kontakta:

Rickard Edman, Produktchef Spring Wine & Spirits, [email protected]

Elin Sirén, presskontakt Spring Wine & Spirits, [email protected]

Ur Tamnavulins vinlagrade serie finns även Tamnavulin Red Wine Cask Edition Grenache Single Malt, Tamnavulin Red Wine Cask Edition Cabernet Sauvignon Single Malt att köpa på Systembolaget.

För mer information vänligen kontakta:

Rickard Edman, Produktchef Spring Wine & Spirits, [email protected]

Elin Sirén, presskontakt Spring Wine & Spirits, [email protected]

Om Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 35 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina

Zaccagnini, Apothic Wines, Dark Horse Wines, Pasqua, Codorníu, Barefoot Wines, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Frescobaldi, McPherson, Plantation Rum, Tamnavulin och Shackleton.

www.springwine.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *