Freja Annamatz ny presschef för AstraZeneca i Sverige

| 14 januari, 2022 | 0 kommentarer

AstraZeneca meddelar i dag att man har anställt Freja Annamatz som presschef för bolagets svenska verksamhet. Hon börjar 1 April 2022 och kommer att rapportera till kommunikationsdirektör Jacob Lund.

Freja har en gedigen kommunikationserfarenhet och kommer senast från rollen som presschef på flygbolaget SAS där hon varit de senaste fyra åren. Hon har branscherfarenhet från en liknande roll på Apoteket och har tidigare även varit presschef på Ledarna, Sveriges chefsorganisation.

Hon har en Politices magister-examen i statsvetenskap från Åbo tillsammans med utbildningar inom kommunikation och journalistik från Berghs School of Communication och Poppius Journalistskola.

”Det är både lockande och inspirerande att börja arbeta på AstraZeneca. Ett globalt världsledande företag som tack vare avancerad forskning och utveckling av läkemedel och behandlingar bidrar till att förändra livet för miljontals människor. Det är ett bolag där medarbetarna varje dag gör stor skillnad för väldigt många. Det känns även betydelsefullt med tanke på bolagets ställning i Sverige med nästan 8 000 medarbetare här”, säger Freja Annamatz.

Freja Annamatz kommer att jobba med att bygga den externa kommunikationen kring AstraZeneca i Sverige och globalt. Hon ersätter Christina Malmberg Hägerstrand som har valt att gå vidare till en ny roll utanför bolaget.

”Jag är mycket glad över att vi lyckats attrahera en talesperson av Frejas kaliber. AstraZeneca har haft en stor synlighet under pandemin och det är viktigt att vi fortsätter kommunicera den roll bolaget spelar för global, jämlik tillgång till vaccin, samt mer övergripande lyfter den innovationskraft som kan göra skillnad för patienter, sjukvård och hela samhället”, säger kommunikationsdirektör Jacob Lund.

Om AstraZeneca
AstraZeneca (LSE/STO/Nasdaq: AZN) är ett globalt, innovationsdrivet bioläkemedelsföretag med fokus på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel för sjukdomar inom terapiområdena Onkologi, Sällsynta sjukdomar och Bioläkemedel, inklusive kardiovaskulära sjukdomar, njursjukdomar och metabola sjukdomar (CVRM) samt Andningsvägar och Immunologi. AstraZeneca är baserat i Cambridge i Storbritannien och bedriver verksamhet i över 100 länder. Dess innovativa läkemedel används av miljontals patienter över hela världen.

Mer information finns på: www.astrazeneca.com och www.astrazeneca.se.

Kontaktperson:
Jacob Lund, kommunikationsdirektör +46 72 560 2157 el
[email protected]

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.