Freja eID och ID06 utökar samarbete i ytterligare sju länder i Europa

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Freja eID Group AB (publ) meddelar idag att man tecknat ett utvidgat avtal med ID06 AB för samarbete i ytterligare sju europeiska länder. ID06 hanterar Sveriges största system för att identifiera individer på arbetsplatser och koppla dem till en arbetsgivare.

Avtalet som de båda bolagen ursprungligen slöt i februari i år inkluderar både identifiering av användare till ID06-system med Freja eID men också gemensam produktutveckling. Det nu utvidgade avtalet innebär att utländska användare som ska identifiera sig i det svenska ID06-systemet även kan göra detta i Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland, Rumänien och Slovakien förutom de tidigare länderna Norge, Finland, Danmark och Storbritannien.

Thor Jonsson, verksamhetsområdeschef ID06 AB kommenterar:

”Det här betyder mycket för ID06 AB och för våra kunder att på ett effektivare och enklare vis kunna identifiera sig och ansöka om ID06-kort på ett säkert sätt där den personliga integriteten värnas.”

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:

”Frejas ständiga satsningar på innovation gör att vi idag ligger långt före många andra e-legitimationer vad gäller teknik, användarupplevelse och internationell skalbarhet. Att vi nu utvidgat vårt avtal med ID06 AB och dess stora användarskara öppnar upp för stora affärsmöjligheter.”

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Henrikson, vd Freja eID Group AB
Mobil: 08-5272 7982
E-post:
[email protected]

Om Freja eID Group
Freja eID Group AB (publ) utvecklar produkter och tjänster för digital identifiering. Verksamheten består av den internationellt skalbara e-legitimationen Freja eID samt säkra fulfilmenttjänster. Företaget har kontor i Sverige och Serbien. Freja eID Group är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm. Erik Penser Bank AB är Freja eID Groups Certified Adviser, för kontakt med dem ring 08-463 83 00 eller skicka e-post till [email protected]. För ytterligare information: www.frejaeid.com | 
Finansiell information Freja eID Group AB (publ)

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.