Friheten för blinda är hotad

| 15 november, 2017 | 0 kommentarer

on, nov 15, 2017 14:27 CET

Idag har regeringen kommit med sitt förslag om vad som ska ersätta handikappersättningen.

– Att skrota den så kallade schablonersättningen hotar gravt synskadade, blindas och dövblindas frihet i vardagen, säger Neven Milivojevic intressepolitisk chef på Synskadades Riksförbund.

 

Enligt ett pressmeddelande från regeringen den 15 november så avser regeringen ersätta handikappersättningen med en merkostnadsersättning.  Här förväntas den ensklide redovisa sina merkostnader till följd av sin funktionsnedsättning. 

Som synskadad är det ofta en omöjlighet att göra prisjämförelser och på egen hand känna till prisbilden. Synskadades Riksförbund befarar att många synskadade kommer att drabbas hårt av denna reform. Medelinkomsten bland synskadade är betydligt lägre jämför med övriga befolkningen. Även bland synskadade som har ett arbete.

– Förslaget leder till att de som har lättare att göra sin röst hörd eller som har en snäll handläggare på Försäkringskassan kommer att drabbas mindre medan den som har svårare att uttrycka sig kommer i strykklass , säger Neven Milivojevic.

 

Pressansvarig Åsa Nilsson, 
08 – 39 91 75, a
[email protected]

Synskadades Riksförbund arbetar för ett tillgängligt samhälle för personer med synnedsättning.

www.srf.nu
 tel: 08 39 90 00,
[email protected]

Sandsborgsvägen 52, 122 88 Enskede.

www.facebook.se/synskadadesriksforbund

www.twitter.com/synskadade

www.instagram.com/synskadade/

Youtube: synskadade

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *