Friskis hjälper arbetssökande till fysisk aktivitet och ökat välmående

| 16 februari, 2021 | 0 kommentarer

Friskis&Svettis Stockholm motverkar stillasittande och isolering hos arbetssökande genom att skapa nya förutsättningar för ökad rörelse, glädje och gemenskap. Sveriges största idrottsförening erbjuder ett rabatterat träningskort för att höja pulsen.

 – Vi vill uppmuntra arbetssökande till fysisk aktivitet genom att erbjuda ett särskilt träningskort. Med rabatterat pris på dagkort hoppas vi att det kan göra det lättare att komma eller hålla igång, säger Andreas Strömberg, ordförande i Friskis&Svettis Stockholm. Han fortsätter:

– Livet som arbetssökande riskerar att bli ensamt och stillasittande, ofta framför datorn, i jakten på en anställning. Därför är det extra viktigt att hålla igång, inte bara för kroppens skull, utan också – och kanske framförallt – för att aktivera hjärnan positivt i en svår tid.

Under de senaste tre åren har arbetslösheten varit låg i Stockholm. Men för ett år sedan gick kurvan drastiskt åt fel håll. Drygt 45 000 öppet arbetslösa nådde över 80 000 i juli, innan trenden bröts en aning under hösten. Enligt Arbetsförmedlingen var siffran omkring 73 000 i oktober, vilket är 55 procent fler än i fjol. För att ställa om och hitta nytt jobb krävs energi. Därför har Friskis&Svettis Stockholm tagit fram en lösning för stadens arbetslösa som nu bjuds in till träning till reducerat pris.  

– Friskis&Svettis finns till för att alla som vill ska kunna hitta sin lust till träning. Vi är folkets träningsaktör och vill hjälpa alla stockholmare att må bra, säger Andreas Strömberg och fortsätter:

– Träningen syresätter muskler och hjärna vilket ökar din kapacitet, koncentrationsförmåga och ork. Det inte bara rörelsen i sig som är viktig, utan även den sociala aspekten. Oavsett om det gäller ett gruppträningspass ute eller inne, ett besök på gymmet eller träning hemifrån via Friskis Online, kan det skapa en känsla av gemenskap. 

Rörelse och socialisering viktigt under jobbsökandet
Liria Ortiz, psykolog, psykoterapeut och utbildare i motiverande samtal och kognitiv beteendeterapi, menar att det är vanligt att man känner sig misslyckad när man är arbetslös. Man ifrågasätter sig själv och man kan få dålig självkänsla. Det i kombination med att man upplever att man står lite utanför samhället gör att man lätt isolerar sig.    

– Allt som bryter isoleringen är bra för den psykiska hälsan. Som arbetssökande är det lätt att bli isolerad, nedstämd och inaktiv, säger psykologen och psykoterapeuten Liria Ortiz. Hon fortsätter:

– Det är viktigt med rörelse, gemenskap och rutiner, inte minst under arbetslöshet. Men du kan påverka din psykiska hälsa under tiden du söker jobb genom rörelse!
 
Liria Ortiz tips: Rörelse och socialisering – två viktiga saker att fortsätta med under jobbsökandet

Fakta: Erbjudandet gäller ett dagkort, obundet abonnemang som kan sägas upp när som helst med två månaders uppsägningstid. Priset är 249 kr/månad (ordinarie pris 349 kr), medlemsavgift 100 kr/år tillkommer. Kortet köps på alla F&S Stockholms 16 anläggningar.

För mer information och kontakt med F&S Stockholms ordförande Andreas Strömberg eller psykolog Liria Ortiz
Josefin Engfelt, pressansvarig Friskis&Svettis Stockholm, 0708-48 81 82

Om Friskis&Svettis Stockholm
F&S Stockholm är Sveriges största ideella idrottsförening med cirka 90 000 medlemmar och drygt 1500 funktionärer (2020). Föreningen erbjuder ett stort och varierat utbud med över 70 olika träningsformer och drygt 900 träningspass i veckan ute, inne och digitalt.
Se F&S Stockholms träningsutbud samt alla kort och priser.
 

Om Friskis&Svettis Stockholm och Corona
Alla Friskis medlemmar äger föreningen tillsammans och tar hänsyn till varandra. Föreningen följer myndigheternas riktlinjer för att minimera smittspridning och samtidigt bidra med rörelse, glädje och gemenskap till stockholmarna för att göra alla redo att möta livet och få ut mer av det. Tillsammans blir det roligare att hämta ny energi, oavsett om vi möts digitalt, utomhus eller inomhus.

Länkar
För mer information om F&S Stockholm: www.friskissvettis.se/stockholm
Erbjudandet: https://www.friskissvettis.se/Stockholm/Nyheter/Arbetssokande
F&S Stockholms coronaanpassningar: www.friskissvettis.se/Stockholm/Nyheter/Corona 

Josefin Engfelt

PR-ansvarig

+46 708 48 81 82

[email protected]

F&S Stockholm är Sveriges största ideella idrottsförening med cirka 90 000 medlemmar och drygt 1 500 funktionärer. Föreningen erbjuder ett stort och varierat utbud med över 70 olika träningsformer och drygt 900 träningspass i veckan. För mer information om F&S Stockholm: www.friskissvettis.se/stockholm

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *