Friskolan Lyftet i Gävle blir en del av AcadeMedia

| 31 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Nu är det klart att Friskolan Lyftet i Gävle blir en del av AcadeMedia. Lyftet är en liten skola med cirka 190 elever och kommer att ingå i Vittra som sedan tidigare har 23 grundskolor.

-Det känns väldigt bra att ta klivet in i Vittra och AcadeMedia. Jag är stolt över den utveckling vi haft de senaste åren och ser fram emot att fortsätta den resan tillsammans med alla medarbetare. Med en stabil och långsiktig ägare som AcadeMedia får vi bra förutsättningar att skapa en ännu bättre verksamhet för våra barn och elever, säger Carlos Santis, rektor och tidigare ägare.

-Detta innebär också att jag framöver kommer kunna fokusera fullt ut på skolfrågor och min roll som rektor, säger han.

Utbildningsdirektör Anneli Wisén ser fram emot att välkomna skolans medarbetare, elever och vårdnadshavare till Vittra.

-Vi vet att Lyftet är viktig för sitt närområde och jag är imponerad av de senaste årens utvecklingsarbete på skolan. Vi delar synen på vad som kännetecknar en bra skola och det finns mycket som stämmer överens med hur vi jobbar inom Vittra. Det ska bli spännande att få vara en del av skolans fortsatta utveckling, säger hon.

Här och nu sker inga större förändringar, utöver att skolan nu formellt ingår i Vittra.

-AcadeMedia har gedigen erfarenhet av att integrera nya verksamheter, både stora och små. Det är ett arbete som kommer att ske successivt under året, tillsammans med skolans ledning och övriga medarbetare. Vi är alla angelägna om att detta ska bli riktigt bra, säger Anneli Wisén.
 

För mer information, kontakta:
Carlos Santis, rektor: 026-455 90 01, [email protected]
Anneli Wisén, utbildningsdirektör Vittra: 0733-65 00 36, [email protected]

Vittra grundades 1993 och består idag av 23 samhällsengagerade grundskolor varav 14 med integrerade förskolor. Skolorna har en unik pedagogisk inriktning som baseras på tre delar: medvetet lärande, modig kultur och tydlig struktur.

Sedan 2008 är Vittra en del av AcadeMedia. 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *