Gabriel Byström och Andres Lokko på Ebelingmuseet

| 14 november, 2017 | 0 kommentarer

ti, nov 14, 2017 12:00 CET

PRESSMEDDELANDE

Gabriel Byström har precis släppt sin nya bok Med Guds Hjälp. Och i Svenska Dagbladet kan vi nästan dagligen läsa krönikor av Andres Lokkos. Den 18 november klockan 14.00 möts de båda på Ebelingmuseet, för det fjärde och sista samtalet i serien Alar talar med.


Gabriel Byström och Andres Lokko kommer till Ebelingmuseet. Foto: Jacob Hansson

Torshälla fortsätter 700-årsfirandet och gör det bland annat med ett nytt samtal i serien Alar talar med. Gäster är kulturjournalisterna Gabriel Byström och Andres Lokko. Samtalet leds av Alar Kuutmann, som ser fram emot ett inspirerande samtal:

─ Vi börjar med den stad där alla tre har sina rötter: Torshälla. Andres född i stadens folkhemsdel på Ringvägen in i den talrika estniska flyktingkolonin; och Gabriel, kyrkoherdens son som växte upp i prästgården. Sedan de bådas karriärer in i Sveriges tidningsvärld som bland de mest lästa och inflytelserika kulturjournalisterna, Andres i Stockholm och Gabriel i Göteborg.

Gabriel jobbar med utvecklingsfrågor inom Sveriges Radio och har tidigare varit kulturchef på Göteborgs-Posten och kanalchef på P4 Skaraborg. Andres Lokko inledde sin bana på Aftonbladet och har skrivit för tidningar som Pop, Bibel och Ultra. Han ingår också i Killinggänget som skapat humorklassiker som I manegen med Glenn Killing, NileCity 105,6 och Percy Tårar.

När Alar Kuutmann nyligen mötte sina gäster inför samtalet på lördag hade Gabriel med sig sin pinfärska reportagebok Med Guds Hjälp – Religion och Politik i Ryssland, Polen och Ungern.

─ Då insåg vi direkt att vi måste ge nödvändig tid åt ett samtal om Europa där Andres ständigt vakande öga västerut mot den samtida turbulensen i Storbritannien får balansera Gabriels reportage i österled.

För mer information, kontakta:
Alar Kuutmann, projektägare/samtalsledare för Alar talar med
070-555 29 80, [email protected]
 

Bakgrund:
Tidigare samtal i serien Alar talar med: Jan och Åsa Brandt (11/3), Karin Mamma Andersson och Jockum Nordström (22/4) samt Anni-Frid Lyngstad och Gunnar Sandevärn (19/8).

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *