Gabriella Lavecchia vald till ny förbundsordförande i Seko

| 9 juni, 2021 | 0 kommentarer

Seko, Service- och kommunikationsfacket, har idag kongress. För en liten stund sedan beslutade en enhällig kongress att välja Gabriella Lavecchia till ny förbundsordförande. Gabriella har de senaste fyra åren varit Sekos vice förbundsordförande och efterträder nu Valle Karlsson som går i pension.

– Det känns fantastiskt att få förtroendet att leda LOs femte största förbund. Ett förbund med över 100 000 medlemmar som varje dag ser till att hela samhället fungerar. Jag är stolt, glad och väldigt ödmjuk inför uppdraget, säger Gabriella Lavecchia.

– Många av våra medlemmar står i skottgluggen, mitt i ett samhällsklimat som blivit allt hårdare. Tågvärdar hotas och misshandlas, säkerheten för vägararbetare hotas när bilister trampar för hårt på gasen, kriminalvårdare hotas. Listan kan göras lång. Det är inte enbart en facklig fråga att fixa arbetsmiljön för våra medlemmar. Det är i allra högsta grad en politisk fråga. Det är dags att politikerna går från ord till handling. Våra medlemmar har fått nog med förståelse och sympati, de behöver förändring, säger Lavecchia.

Gabriella Lavecchia är 51 år, bor i Stockholm och inledde sin fackliga bana på det som tidigare hette Televerket.

Kongressen pågår och hela Gabriellas tal till kongressen går att se på kongresswebben på www.seko.se 

 

Ytterligare information:

Jonas Pettersson, Planerings- och kommunikationschef, Seko: 070-631 59 49

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *