Gapwaves erhåller nya beställningar på högupplösta radarantenner

| 29 september, 2021 | 0 kommentarer

Gapwaves har erhållit ordrar på två nya projekt för 77 GHz antenner avsedda för fordonsradar med den Tier 1 som ett samarbete inleddes med i maj 2021. Leveransen omfattar design/utveckling och produktion av antennprototyper baserat på två nya specifikationer för 77 GHz högupplöst radar. Ordervärdet uppgår till ca 2,1MSEK och leverans beräknas ske vid årsskiftet 2021/2022.

Ordrarna är en uppföljning på det projekt som denna Tier 1, en av de världsledande leverantörerna till fordonsindustrin, beställde i maj 2021 och är en fördjupning av det redan pågående samarbetet. Projekten är baserat på två uppdaterade antennspecifikationer och avser att ta fram en mer avancerad och komplex antenn för en högupplöst fordonsradar. En högupplöst radar kan identifiera och skilja mellan flera olika objekt jämfört med dagens utbud av radar. Vidare kan den ha ett längre synfält som sträcker sig upp till omkring 350 meter.

Gapwaves VD, Lars-Inge Sjöqvist kommenterar affären;
”Vi är mycket tacksamma att denna Tier 1, som länge stått högt på vår önskelista, nu väljer att fördjupa samarbetet med Gapwaves. Att de väljer att beställa två nya projekt bekräftar deras övertygelse om att Gapwaves teknologi är avgörande i utvecklingen av nästa generations högupplösta radar. Vidare bekräftar ordern att Gapwaves teknologi står sig stark inom såväl hörnradar som mer avancerade front- och högupplösta radars till fordonsindustrin. Det är med gott självförtroende men också med respekt för komplexiteten vi tar ett steg längre in i den megatrend som industrin för aktiv fordonssäkerhet och självkörande fordon utgör”

För ytterligare information se Gapwaves ABs hemsida www.gapwaves.com eller kontakta:
Lars-Inge Sjöqvist, VD
Telefonnummer: 0736 84 03 56
E-post: [email protected]

Bolagets Certified Adviser är G&W Fondkommission
Telefon: +46 (0)8 503 000 50
E-post: [email protected]
www.gwkapital.se

Om Gapwaves AB
Gapwaves AB (publ) har sitt ursprung i forskning vid Chalmers Tekniska Högskola och etablerades 2011. Bolagets vision är att vara den mest innovativa leverantören av antennsystem för millimetervågor och den utvalda partnern till de som revolutionerar nästa generations trådlösa teknologi. Genom sin disruptiva teknologi ska Gapwaves hjälpa innovatörer inom Telekom och Automotive att skapa effektiva millimetervågssystem som förändrar samhället vi lever i.

Gapwaves aktie (GAPW B) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser.

Denna information är sådan som Gapwaves AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-09-29 15:44 CET.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *