Gladsheim Fastigheter tecknar avtal om förvärv av 23 fastigheter i Finspång

| 8 juli, 2022 | 0 kommentarer

Gladsheim Fastigheter AB har idag tecknat avtal om ett förvärv av ett bestånd i Finspång omfattande 23 fastigheter och 920 lägenheter. Fastigheterna har en total uthyrbar area om cirka 86 000 kvadratmeter varav 74% utgörs av bostadsyta och resterande del av kommersiell yta. Totalt överenskommet fastighetsvärde för beståndet uppgår till 1 350 miljoner innan avdrag för latent skatt. Säljare av beståndet är Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”).

”Vi fortsätter förvärva enligt vår expansionsplan och är glada över att fortsätta växa och inkludera ytterligare fastigheter i vårt bestånd. Med förvärvet i Finspång kommer Gladsheims samlade fastighetsvärde överstiga 4 miljarder och närmare 3 000 bostäder, en milstolpe i vår tillväxtresa.” inleder David Dahlgren, VD på Gladsheim.

Finspång kommun har ca 22 000 invånare och ligger strax utanför Norrköping. Stockholm nås på 2 timmar med bil/tåg och Norrköping på 20 minuter. Finspång är en modern industriort med starka arbetsgivare. Siemens Energy AB i Finspång med ca 2 300 anställda är en världsledande producent av gasturbiner för såväl biogas, naturgas som vätgas. Gränges Aluminium har ca 500 personer i Finspång där en stor del av verksamheten är aluminiumfoliering av batterier för eldrivna fordon. Finspång är därmed en viktig del i den industriella omställningen mot förnyelsebara energikällor.

”Förvärvet blir Gladsheims tredje förvärv i år och sedan årsskiftet har vi därigenom nästan dubblerat vårt bestånd. Jag och flera av Gladsheims medarbetare har tidigare arbetat på Amasten och känner beståndet i Finspång mycket väl, innan det köptes upp av SBB. Gladsheim ser nu fram emot såväl att förvalta och utveckla de nya fastigheterna som del i vår fortsatta tillväxtresa.” avslutar David Dahlgren.

Affären är signerad och villkorad av finansiering. Planerat tillträde sker 30 september 2022.

Vid frågor, vänligen kontakta:

David Dahlgren, VD, Gladsheim Fastigheter AB
070 – 287 64 02

[email protected]

Om Gladsheim Fastigheter

Gladsheim förvaltar och förädlar hyresbostäder i mellanstora svenska orter i tillväxtregioner med bra kommunikationer och i universitets- och regionhuvudstäder. Beståndet inkluderat meddelat förvärv omfattar närmre 3 000 lägenheter med ett fastighetsvärde överstigande 4 miljarder kronor. Namnet Gladsheim kommer från den fornnordiska mytologin och betyder ”ljust hem” och illustrerar vår ambition att tillhandahålla trivsamma lägenheter för våra hyresgäster.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.