Gradientech tecknar distributionsavtal för Europa

| 1 juli, 2022 | 0 kommentarer

Diagnostikföretaget Gradientech har tecknat ett exklusivt distributionsavtal för kommersialiseringen av QuickMIC® i Österrike, Schweiz och östra central Europa med Biomedica.

Biomedica är sedan 40 år en ledande leverantör av in vitro-diagnostik, medicinskteknisk utrustning och life science-produkter med cirka 280 medarbetare.

”Vi är mycket stolta över att presentera Biomedica som vår första distributör i Europa. Det är en betydande milstolpe för Gradientech och Biomedica är en perfekt partner för att rulla ut QuickMIC®-systemet i Europa”, säger Sara Thorslund, VD för Gradientech.

”Biomedica är en utmärkt partner av flera anledningar. De har gedigen erfarenhet, en kompletterande produktportfölj för sepsis och den betydande expertis som krävs för att QuickMIC-systemet ska kunna bli en marknadsledare för ultrasnabb testning av antibiotikaresistens på deras marknader”, säger Peter Karlberg, VP Sales på Gradientech.

QuickMIC-systemets ultrasnabba och precisa resultat möjliggör att patienter med sepsis snabbt kan få specifik individanpassad guidning till rätt antibiotika i rätt dos. Den modulära designen gör det flexibelt och gör det möjligt för sjukhusen att börja i liten skala för att sedan skala upp beroende på behov.

”På Biomedica strävar vi efter att möta alla våra kunders behov på högsta nivå. Innovation är ett av våra kärnvärden och produktlinjen från Gradientech är därför ett perfekt komplement till vår Sepsis-portfölj. Det stärker inte bara vår position i ett strategiskt viktigt segment där vi har stor expertis, det möjliggör också förbättrade kliniska beslut i en tidskänslig miljö”, kommenterar Dr Petra Wiedemann, VD på Biomedica.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Peter Karlberg, VP Sales Gradientech
Tel: + 46 763 29 08 14
[email protected]

Sara Thorslund, PhD, VD Gradientech
Tel: 0736-29 35 80
[email protected]
 

Om Gradientech
Gradientech är ledande inom ultrasnabb testning av antibiotikaresistens. Vi utvecklar nästa generations diagnostik inom infektionsmedicin. Vår produkt QuickMIC gör att patienter med sepsis snabbt kan få specifik guidning till rätt antibiotika i rätt dos. Det räddar liv, minskar vårdkostnader och begränsar utbredningen av antibiotikaresistens – ett av vår tids största globala hälsohot. Gradientech har sitt huvudkontor i Uppsala. För mer information besök gärna www.gradientech.se.  

Om Biomedica
Biomedicas uppdrag är att utveckla och tillverka immunanalyser av högsta kvalitet för prekliniska och kliniska tillämpningar. Driven av vetenskaplig nyfikenhet förser Biomedica forskare och vårdpersonal med tester som möjliggör upptäckter, främjar förståelse av sjukdomar, stödjer övergången från forskning till diagnostik och hjälper till att förstå sjukdomar och hur de diagnostiseras. Genom att erbjuda produkter och tjänster av högsta möjliga standard hjälper bolaget forskare och kliniker i deras forskning med analyser som ger biologiskt meningsfulla och tillförlitliga resultat. Besök www.bmgrp.com för mer information.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.