GRANGEX Dannemora ansöker om tillstånd hos Mark- och miljödomstolen

| 29 juni, 2022 | 0 kommentarer

I enlighet med vad som tidigare meddelats kommer Grängesberg Exploration Holding ABs dotterbolag Dannemora Iron AB (GRANGEX Dannemora) i dag lämna in en ansökan om gruvdrift i Dannemoragruvan i Östhammars kommun till Mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt.

”Att GRANGEX lämnar in miljöansökan till Mark & Miljödomstolen är en mycket viktig milstolpe för återöppnandet av Dannemoragruvan. Ambitionen är att göra gruvan till Europas första för produktion av koldioxidfri och högkvalitativ järnmalm i Europa, något som gör Dannemoragruvan relevant igen.

Ett remissförfarandet blir nästa steg i domstolens behandling. Därutöver pågår arbetet med den slutliga feasibility-studien för Dannemora. Det internationella gruvkonsultföretaget SLR Global Ltd. beräknas presentera resultatet i oktober i år.

Resultatet av studien kommer att bilda ett slutligt underlag för styrelsens investeringsbeslut samt struktur och upplägg projektfinansieringen som ska vara på plats när Mark- & Miljödomstolen fattar sitt tillståndsbeslut”, säger Christer Lindqvist, VD för GRANGEX.”

Kontaktperson

Christer Lindqvist, VD, tel. +46 70 591 04 83

Om Grängesberg Exploration Holding AB (publ), GRANGEX

Grängesberg Exploration Holding AB (publ) är en koncern som utreder förutsättningarna för hållbar utvinning av identifierade mineralprojekt. Bolagets affärsidé är att, i första hand prospektera och utveckla hållbara och högkvalitativa apatit- och järnmalmsförekomster och bli en hållbar råvaruleverantör till europeisk industri i den pågående klimatomställningen. GRANGEX avser att Dannemoragruvan vid driftstart blir den första koldioxidfria järnmalmsgruvan, samt att projektet GRANGEX Apatit i Grängesberg ska bli den första fossilfria producenten av apatit.
Bolagets aktie (GRANGX) är föremål för handel på NGM Nordic SME.

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.