Grundare stämmer Brighter AB för påstådda avtal om utlåning av aktier

| 29 september, 2021 | 0 kommentarer

Brighter AB (Publ) (Bolaget) meddelade idag att det har mottagit en stämningsansökan från dess grundare och tidigare ordförande, Truls Sjöstedt.

Truls Sjöstedt hävdar att han har lidit förluster på mellan 4,4 och 5,4 miljoner kronor i förhållande till Brighter-aktier som han enligt uppgift lånat ut till Unwrap Finance Nordic AB sent i december 2020. Bolaget är inte part i detta aktieutlåningsavtal. Sjöstedt hävdar dock att han ingick ett separat avtal med Brighter tidigare i december 2020 som skulle hindra Brighter från att emittera andra aktier än till Unwrap innan de aktier som han lånat ut till Unwrap återlämnades. Han hävdar avtalsbrott.

Styrelsen har ingen kännedom om att man skall ha godkänt eller ingått något sådant avtal med Sjöstedt. Baserat på den information som erhållits anser företaget att denna stämning är helt grundlös utan vare sig saklig eller legal grund. Företaget kommer att bestrida stämningen och den fakta som  åberopas.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Investor Relations
[email protected]

Certified Adviser
Brighter’s Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB, 
+46 (0)8 – 684 211 10, [email protected], www.eminova.se

 

Denna information är sådan information som Brighter AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 29 september 2021 kl. 20:00 CET.

 

Om Brighter AB (publ)

Brighter är ett svenskt healthtech-bolag med en vision om en enklare vardag för människor som lever med en kronisk sjukdom. Vi tror att en datacentrisk approach är nyckeln till att ge smartare vård. Våra lösningar har utvecklats med en vision om att stärka och underlätta flödet av valida hälso- och behandlingsdata mellan patienter, deras nära och kära och deras vårdgivare – med målet att förbättra livskvaliteten, minska belastningen på sjukvården och öppna upp nya möjligheter för datadriven forskning. Brighter är certifierat under ISO 13485. 2019 utnämndes bolaget till vinnare i Swecare Rising Stars Award. Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market/BRIG.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *