Här är finalisterna i Förebildsjakten 2021

| 31 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Idag, på Internationella Förebildsdagen, presenteras de 14 finalisterna i årets upplaga av kampanjen Förebildsjakten. Kampanjen drivs av den icke vinstdrivande organisationen Förebildarna och visar upp lokala förebilder för unga. Finalisterna är nominerade i tre olika kategorier: Ung till ung, Lokal verkan och Samhällsentreprenör. Årets Förebild kommer att utnämnas i varje kategori.


Kampanjen Förebildsjakten återkommer för tredje året i rad. Syftet är detsamma som tidigare år: att lyfta fram positiva förebilder för unga att känna igen sig i, inspireras av och ta efter. Årets finalister är:

Ung till ung:

 • Nicole Lindblom Reitz, 22 år, Göteborg. Delaktig i Power To The Youth och engagerad i ungas ökade inflytande.
 • Saad Mohamed, 19 år, Göteborg. En positiv glädjespridare bland unga samt är initiativtagare till gemensam löpträning för unga under pandemin.
 • Sadaf Timori, 22 år, Göteborg. Inspirerar och motiverar unga nyanlända att studera genom mentorskap, föreläsningar och personligt engagemang.
 • Aslan Ali, 21 år, Göteborg. En positiv kraft och förebild för unga i deras första arbete, genom sitt ansvar för de unga sommarjobbare som varje sommar anställs av Stena Fastigheter.

Lokal verkan:

 • Ture Leden, 18 år, Alingsås. En uppskattad ungdomsledare i fotboll, som räddade en ung pojke från att drunkna.
 • Adel Fadil, 31 år, Göteborg. Läkare som flydde kriget i Irak som barn. Uppmuntrar till utbildning och tillvaratagande av möjligheter.
 • Benjamin Åberg, 26 år, Ljungskile. Engagerad i frågor kring psykisk ohälsa och integrerar detta i sitt arbete med ungas friidrottande.
 • Caijsa Hennemann, 20 år, från Göteborg (bor numera i Helsingborg). Initiativtagare till ”Tennis på gatan i Tynnered” som ska göra sporten tillgänglig för barn och skolelever i området.
 • Laila Karam, 23 år, Göteborg. Studiementor, adjungerat på Föreningen Öppet Hus och inspirationsföreläsare för unga nyanlända.

Samhällsentreprenör:

 • Anton Skoglund, 20 år, Göteborg. Grundare av Schyssta Kompisar, en förening för unga som har upplevt ensamhet eller mobbning.
 • Mona Hussein, 24 år, Göteborg. Fotograf som genom sitt arbete vill lyfta fram det positiva med Hammarkullen och människorna som bor där.
 • Vilde Helm, 18 år, Göteborg. Grundare av Ocean Keepers. Förespråkare av jämlik utbildning och kunskap för alla, för att kunna förstå den värld som omger oss.
 • Fuad Shidane, 22 år, Göteborg. Entreprenör och programledare för podcasten The Side Hustle. Uppmuntrar alla, oavsett förutsättningar eller bakgrund, att jobba hårt för sina drömmar.
 • Alexander Rahm, 28 år, Uddevalla. Styrelseordförande i IK Orient och engagerad i ungas friidrottande. Bidrog till att 136 barn och ungdomar fick gratis friidrottsskola på sommaren.

Under september månad kommer finalisterna att delta i intervjuer, fotograferingar samt filminspelningar som ligger till grund för kampanjen. De kommer att synas i kampanjen i form av personliga porträtt samt i kollektivtrafiken senare i höst. Årets Förebild 2021 kommer att utnämnas i varje kategori av en jury.
 

“I Förebildsjakten vill vi visa upp vanliga människor som på olika sätt har valt att bli delaktiga i sitt lokalsamhälle. Vi vill visa att det går att påverka och förändra, visa vad som är görbart. Därför är alla dessa personer förebilder för oss, de är människor att inspireras av och ta efter”, säger Julia Hult, verksamhetsledare på Förebildarna.
 

För mer info, v.v. kontakta:
Julia Hult
Verksamhetsledare, Förebildarna
Mobil: 0736 40 00 66
[email protected] 

Fakta om kampanjen
Förebildsjakten är en årlig kampanj som visar upp positiva exempel på lokala förebilder och berättar hur dessa valt att påverka sina egna liv och samhället i en positiv riktning. Kampanjen avslutas med Årets Förebild utses i tre kategorier. Bakom initiativet står den icke vinstdrivande organisationen Förebildarna och kampanjen genomförs i samarbete med Wallstreet Media och med finansiellt stöd av Stenastiftelsen. www.forebildsjakten.se

Om Förebildarna
Förebildarna är en icke vinstdrivande organisation som genom utbildningar och kampanjer ger förutsättningar för unga individer mellan 16–25 år att kunna påverka sin framtid och samhället i en positiv riktning. Verksamheten drivs med stöd av Stenastiftelsen och delfinansieras av Västra Götalandsregionen www.forebildarna.se

På bilden syns:

Översta raden fr.v:
Vilde Helm
Anton Skoglund
Mona Hussein
Alexander Rahm

Andra raden fr.v:
Fuad Shidane
Caijsa Hennemann
Benjamin Åberg
Laila Karam

Tredje raden fr.v:
Ture Leden
Adel Fadil
Nicole Lindblom Reitz
Saad Mohamed

Fjärde raden fr v:
Aslan Ali
Sadaf Timori

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *