Här är svenskarnas favoritresmål i sommar

| 8 juni, 2022 | 0 kommentarer

Äntligen börjar resandet runt om i världen att återgå till det normala. Oavsett om du dras till storstadsupplevelser, vita stränder med vajande palmer eller inspirerande kultur finns nu resor att boka. Här är några av svenskarnas favoritdestinationer, som är enkla till resa till just nu.

Det varma och välkomnande leendet när du går ombord, den bekväma flygstolen, servicen på planet och ljudet från motorerna när de förbereds för start. Vi vet att många av svenskarna har saknat känslan som infinner sig precis innan avfärd. Nu är det äntligen möjligt att återupptäcka gamla favoriter eller besöka nya destinationer, när allt fler länder nu öppnar upp för turism igen.

Emirates nätverk sträcker sig över 140 destinationer i sex kontinenter. Under sommaren flyger Emirates från Stockholm Arlanda, via Dubai, dagligen.

– Bokningssiffrorna visar tydligt att svenskarna längtar efter sol, bad och kultur. Ett av sommarens mest populära resmål är Bali, där vi vid återöppnandet snabbt såg en stor efterfrågan, säger Björn Ekegren, Sverigechef på Emirates.

Bland svenskarnas toppdestinationer i sommar finns Bangkok, Maldiverna, Bali, Zanzibar och Dubai.

Bali

Det finns mer i den indonesiska destinationen än bara den otroligt vackra naturen. Bortom Balis många solstolar, lounger, nattlivspuls och de fashionabla butikerna i Meminyak, finns här en mångsidig och fascinerande kultur. Hit kan du åka för att utforska antika tempel, uppleva lokala musik- och dansföreställningar samt den lokala konstscenen.

Kuta Beach brukar locka de festande folkmassorna, med sol och vattensporter under dagen och ett aktivt nattliv. Nusa Dua är ett lugnare område känt för sina lyxhotell, förstklassiga lounger och restauranger – perfekt för en romantisk semester och ett populärt val bland resenärer på smekmånad.

Om du hellre vill spendera semestern med att uppleva kulturen så bör du resa till Ubud. Utöver att vara ett fantastiskt hälso-resmål har staden ett överflöd av yogastudios, meditationsklasser och ett stort utbud av vegan- och vegetariska restauranger att välja bland.

Bra att veta: Covid-19 vaccinpass krävs för samtliga resenärer över 18 år, och du måste ha en sjukvårdsförsäkring som täcker behandling för covid-19. Svenskar behöver ett visum, som man kan ansöka om vid ankomst, om besöket varar kortare än 30 dagar,

Mer information kan du hitta HÄR.

Hur du tar dig dit: Emirates har 4 flyg per vecka från Stockholm Arlanda Airport under juni och dagliga flyg under juli.  

Dubai

Dubai har under en längre tid varit en favorit hos många svenskar, oavsett årstid. Destinationen är dessutom ett av världens mest populära turistmål. Denna imponerade stad erbjuder fantastiska hotell i olika prisklasser. Stadskärnan är en fest för alla höghus- och arkitekturfantaster och erbjuder dessutom orörda stränder, vattenland och ett stort antal nöjesparker för hela familjen – inklusive den danska klassikern LEGOLAND.

Till drygt 500 av stadens nöjen, butiker, salonger och sevärdheter finns exklusiva erbjudanden att hitta i My Emirates Pass –My Emirates Pass finns tillgängligt för alla resande med Emirates, genom att du enkelt bara visar upp ditt boardingkort. Du får möjlighet att äta billigare på några av stadens bästa restauranger, få rabatter i etablerade butiker och de allra bästa attraktionerna. Det finns också erbjudanden för dig som hellre kopplar av på ett av stadens lugna spa. Se hela listan med erbjudanden HÄR, med exklusiva erbjudanden att njuta av i Dubai, Ras Al Khaimah, Abu Dai och Fujairah. Så ta tillfället i akt att utmana dig själv med att åka världens längsta zipline i bergen i Jebel Jais eller varför inte uppleva Dubai från Burj Khalifa.

Dubai och UAE är fantastiska upplevelser i sig själv, men också som en mellanlandning på väg vidare till en av dina favoritdestinationer.

Tips: Under sommaren har många av Dubais hotell fina erbjudanden.

Bra att veta: Turistande svenskar som reser till Dubai behöver inget visum och kan stanna upp till 90 dagar. Covid-19 vaccinbevis krävs för alla resenärer, eller bevis från ett negativt PCR-test. Det är också rekommenderat att resa med en giltig hälso- eller reseförsäkring som täcker covid-19 behandling och andra kostnader.

Mer information kan du hitta HÄR.

Hur du tar dig dit: Emirates erbjuder dagliga flighter till Dubai från Stockholm Arlanda Airport (med undantag den 12 och den 19 juni)

Emirates fortsätter sitt arbete med att prioritera säkra resor med införandet av omfattande åtgärder både på marken, genom alla kontaktpunkter och ombord på planet. Detta för att ge sina passagerare den allra högsta säkerheten och hygienstandarden vid varje steg av resan.

För mer information, vänligen kontakta: 
Fannie Friberg, Spotlight
Telefon: 073-531 49 78  
E-mail: [email protected]  

Om Emirates

Berättelsen om Emirates började 1985 när vi startade verksamhet med bara två flygplan. Idag flyger vi världens största flottor, Airbus A380 och Boeing 777, och erbjuder våra kunder bekvämligheter med de senaste och mest effektiva wide-body maskiner i himlen.

Vi inspirerar resenärer runt om i världen med vårt växande nätverk av destinationer över hela världen, branschledande flygunderhållning, regionalt inspirerad mat och service i världsklass.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.