Havssalt ger smak åt nya Viking Line IPA – Viking Lines eget öl bryggs i prisbelönt Kuopiobryggeri

| 11 november, 2022 | 0 kommentarer

Viking Line lanserar ett eget öl på sina fartyg. Ölet har tagits fram i samarbete med det prisbelönta lilla Kuopiobryggeriet Rock Paper Scissors Brewing. Viking Line IPA är ett hantverksöl där havssalt möter karamellmalt. Ölet är lättdrucket men uppfyller ändå också ölentusiasternas krav.

Viking Line IPA eller Viking Line Indian Pale Ale har tagits fram i samarbete med det lilla ölbryggeriet Rock Paper Scissors Brewing i Kuopio. Under de senaste åren har bryggeriet fått flera priser för sin kvalitet både i Finland och utomlands.

”Viking Lines önskemål var ett lättdrucket öl som är trovärdigt också för ölentusiaster och som fungerar som både sällskaps- och måltidsdryck. En marin touche var också ett önskemål. Efter flera experiment valde vi att göra Viking Line IPA på mineralhaltigt vatten med tillsats av lite havssalt. Ölets ljusa maltbas låter humlesmakerna från Simcoe- och Nelson Sauvin komma fram. Det mineralhaltiga vattnet framhäver humlets beska, och tonerna av karamellmalt garanterar en balanserad smakupplevelse”, säger bryggerimästare Aki Railanmaa på Rock Paper Scissors Brewing.

Finländarnas ölpreferenser har förändrats och utvecklats, vilket tydligt märks i Viking Lines tax free-butiker, som totalt har ett hundratal olika ölsorter i sortimentet. Många föredrar fortfarande traditionell inhemsk lager, men internationella märken och så kallade hantverksöl eller craft beers har blivit allt populärare. I synnerhet har efterfrågan på IPA-öl ökat.

”Hantverksölens popularitet märks också på våra restauranger, och de är numera helt salongsfähiga också i à la carte. Nya Viking Line IPA är ett bra smakpar till exempel till gravad eller kallrökt lax, och passar också bra till burgers eller pepparbiff”, säger produktgruppschef Ossi Ruusunen på Viking Line.

Viking Line IPA kommer att ingå i rederiets eget specialsortiment, som även består av viner och en helt egen champagne.

”Fartygets egna viner har sänkt våra kunders tröskel för att bekanta sig med kvalitetsviner som valts ut av proffs, och har på det sättet fördjupat deras vinkännedom. Vi hoppas att Viking Line IPA ska göra samma sak för hantverksöl. Med vårt eget öl svarar vi också på den växande efterfrågan på svaga drycker. De uppskattas särskilt av våra unga passagerare”, säger restaurangchef Janne Lindholm på Viking Line.

”Till samarbetspartner valde vi inhemska Rock Paper Scissors Brewing, eftersom de gör utmärkt öl och eftersom det är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete att gynna lokala småproducenter. Vår restaurang- och marknadsföringsavdelning var aktivt med och påverkade smaken och utseendet på vårt eget öl, och också designen av etiketten.”

Det nya ölet säljs i alla restauranger på Viking Lines fartyg och kommer också till försäljning i tax free- och sjöbutikerna inom kort.

Mer information:

Janne Lindholm, Manager Viking Line Restaurants

[email protected], tfn +358 400 744 806

Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör

[email protected], tfn +358 18 270 00

Christa Grönlund, informationschef,

[email protected], tfn +358 9 123 51

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *