Heimstaden Bostad etablerar sig i Finland

| 20 juli, 2021 | 0 kommentarer

Heimstadens dotterbolag, Heimstaden Bostad AB, etablerar sig i Finland genom ett förvärv om 242 befintliga hyresrätter i Helsingfors.

Finland är en blomstrande marknad med en positiv ekonomisk utveckling. Helsingfors fungerar som landets politiska och finansiella centrum där storstadsområdet, bestående av Helsingfors och kringliggande kommuner, är Finlands mest folkrika och en stark tillväxtregion med gynnsam demografi.

”Förutsättningarna på den finska bostadsmarknaden är attraktiva, särskilt i huvudstadsregionen i och omkring Helsingfors, där varierande hushållsformationer och stark ekonomisk tillväxt stödjer en långsiktig efterfrågan på bostäder. Det fina läget bostäderna har i kombination med överkomliga prisnivåer, lägger grunden för en attraktiv riskjusterad avkastning”, säger Christian Fladeland, investeringschef på Heimstaden.

Fastigheterna
Portföljen består av två befintliga fastigheter med 242 hyresrätter och 639 kvm kommersiell yta. De har en total uthyrningsbar yta på 7 973 kvm med en uppskattad årlig bruttohyresintäkt (GRI) om SEK 18 miljoner.

Fastigheterna är belägna i närheten av tunnelbanestationen i Herttoniemi-distriktet, endast 10 minuter från stadskärnan med tunnelbana och med goda förbindelser till stadens universitet. Området erbjuder ett bra serviceutbud kombinerat med fina urbana utemiljöer och närhet till havet.

”Vi är glada över att etablera oss i Finland, det är ett naturligt steg i vår expansion givet att vi redan verkar i resterande nordiska länder. När vi blivit tillräckligt stora kommer vi att etablera en egen förvaltning i Helsingfors och vi ser fram emot att tillhandahålla den finska marknaden med långsiktigt hållbara och omtänksamma boenden”, säger Patrik Hall, VD på Heimstaden.

Fakta och nyckeltal

  • Pris: SEK 215 miljoner
  • 242 hyresrätter  
  • 639 kvm kommersiell yta
  • 31 parkeringsplatser
  • Total uthyrningsbar yta: 7 973 kvm
  • Uppskattad årlig bruttohyresintäkt: SEK 18 miljoner

Rådgivare till Heimstaden Bostad var DLA Piper, GEM Property, H&H Consulting och PwC.

Kontakt:
Christian V. Dreyer, CCO

+47 907 24 999
[email protected]

Magnus Granerød, IR Manager
+47 922 38 407
[email protected]

Om Heimstaden
Heimstaden är ett ledande bostadsfastighetsbolag i Europa med fokus på att förvärva, utveckla och förvalta bostäder och lokaler. Genom våra värderingar Care, Dare och Share, skapar vi värden för våra ägare och omtänksamma boenden för våra hyresgäster. Heimstaden har ca 114 000 lägenheter och ett fastighetsvärde om ca 180 mdkr. Läs mer på www.heimstaden.com

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.