Hela West Pride-festivalen flyttas till hösten

| 5 februari, 2021 | 0 kommentarer

Efter noga övervägande har vi beslutat att hela festivalen, Pride Park, Pride House och Pride Parade ska flyttas till hösten. Beslutet motiveras av att det finns en större chans att pandemin är under kontroll och att många är vaccinerade, då vi vill kunna erbjuda fysiska mötesplatser. De tillfrågade programarrangörerna, kulturinstitutionerna och andra samarbetspartner anser också att det är det bästa alternativet. West Pride kommer att streama både scenframträdande och seminarier i den mån det är ekonomiskt möjligt för att öka tillgängligheten.

– Det känns rätt att flytta festivalen till hösten då vi vill erbjuda fysiska mötesplatser för gemenskap, glädje, kunskapsutbyte och sist men inte minst kamp för HBTQI-rättigheter säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetschef.

Med hänsyn till andra stora evenemang, såsom Göteborgsvarvet, Statementfestivalen och Bokmässan har vi valt att preliminärt boka vecka 39, 27 september till 3 oktober.

Då hösten är kylig undersöker vi möjligheten till att vara inomhus hos en kulturinstitution eller annan aktör. Vi för just nu en dialog med flera möjliga alternativ. Vi strävar efter att erbjuda ett lockande scenprogram, plats för besökare och möjlighet för utställare att vara på plats. Givetvis kommer även många fler programpunkter att arrangeras ute hos våra samarbetspartner, externa programarrangörer och kulturinstitutioner. Vi förväntar  oss att hela staden ska sjuda av HBTQI-aktiviteter.

Pride House, vårt koncept för seminarier, samtal, utställningar och workshops kommer att vara kvar hos kulturinstitutionerna runt Götaplatsen som vanligt. Paraden planeras att äga rum lördagen den 2 oktober i centrala Göteborg.

Den officiella flaggperioden planeras att äga rum 20 september till 3 oktober. Då ska hela staden och regionen vaja med regnbågsflaggor.

Vi ser oändligt mycket fram emot att träffas på riktigt!

/West Pride

Emma Gunterberg SachsGeneral [email protected]

WEST PRIDE 27 september – 3 oktober 2021

westpride.se | facebook.com/westpride | @westpride West Pride är Göteborgs färgstarkaste festival – en unik konst- och kulturfestival som lyfter upp normkritik och hbt-personers livssituation genom konst- och kultur. 100 000 besök och 300 programpunkter. West Pride är en konst- och kulturfestival som skapar trygga mötesplatser för hbtq-personer och lyfter upp normkritik och hbtq-personers livssituation. Festivalen är gratis för besökarna. Vårt syfte är att synliggöra en mångfald av uttryck genom att samordna och arrangera konst och kultur. Vi skapar mötesplatser och arenor för kunskapsfördjupning, samtal, reflektion, attitydförändring och samhällspåverkan. Vi vill uppmuntra till ett öppet samhällsklimat som motverkar fördomar och diskriminering på grund av sexuell läggning, könsidentitet och/eller -uttryck. Genom våra arrangemang och samarbetspartners är vi en katalysator för positiv förändring lokalt och globalt. Vi vill skapa mötesplatser för människor och organisationer om hbtq-frågor. Genom kost och kultur får festivalen effekter utanför sin avgränsade plats i tid och rum. Festivalen riktar sig i första hand till hbtq-personer i Göteborg och Västra Götalandsregionen, men även till en bredare allmänhet nationellt och internationellt. West Pride grundades 2007 (då under namnet HBT-GBG) av Göteborgs Stadsteater, Kulturhuset Blå Stället, Stora Teatern (f.d. Pusterviksteatern), Röhsska museet och Världskulturmuseet.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *