Helena Lyth inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball

| 17 december, 2021 | 0 kommentarer

Julen står för dörren och så även julbaket och vinterdesserter. Inför årets högtid bjuder matprofilen Helena Lyth på ett recept med Fireballstekta äpplen serverade till glass och havrekakor.

Fireballstekta pplen

Bloggaren, fotografen och författaren Helena Lyth har en extra kärlek för julen. Inför årets firande har hon tagit fram ett recept på Fireballstekta äpplen med glass och havrekakor. Det är klassiska smaker för säsongen med tydliga influenser av amerikansk jul.

I Fireball finns förutom den distinkta kanelsmaken även toner av ingefära, vanilj och apelsin. Helenas recept grundar sig i omtyckta och klassiska smaker som får ett lyft av Fireball, säger Victoria Sydorw, Brand Marketing Specialist på Anora. Perfekt inför julens alla firanden.

Den kanelkryddade whiskylikören Fireball härstammar från Kanada och introducerades under 1980-talet. Idag är det en populär drinkingrediens och shot som dricks världen över. Med hjälp av svenska matkreatörer tar Fireball nu plats som smaksättare i bakning och matlagning.

I samarbete med olika matprofiler släpps löpande recept med Fireball knutna till olika amerikanska högtider. Senast släppte Sofia Henriksson ett recept på Fireballglaserad kalkon inför Thanksgiving som nu kompletteras av Helena Lyths julrecept.

Fireballstekta äpplen med havrekakor och vaniljglass

Havrekakor med kanel:
75 g smör
1 msk Fireball
2 msk grädde
1 msk ljus sirap
1 ½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk kanel
1/2 tsk bakpulver

Fireballstekta äpplen:
1-2 äpplen i klyftor
3 msk smör
3 msk farinsocker
4 cl Fireball

Till servering:
Vaniljglass

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Smält smöret till kakorna och vispa i Fireball, grädde och sirap.
3. Blanda alla torra ingredienser till kakorna och vänd ner i kastrullen med vätskan.
4. Klicka ut 6 + 6 smetklickar på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda en i taget mitt i ugnen i 8-10 min.
5. Smält smöret till äpplena i en stekpanna och stek äppelklyftorna så de får lite färg.
6. Häll i farinsocker och smält till en karamell.
7. Rör om och vänd äpplena under tiden. Häll i Fireball och koka upp.
8. Servera äppleklyftorna ihop med havrekaka och vaniljglass. Glöm inte att skeda över den goda såsen också!

För mer information kontakta:
Victoria Sydorw, Brand Marketing Specialist Anora AB
Mail: [email protected]

Om Anora Group
Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.