Helene Hellmark Knutsson besöker Örebro län

| 14 november, 2017 | 0 kommentarer

ti, nov 14, 2017 11:30 CET

Drönarflygning, civilingenjörsutbildningar och introduktionsprogram för läkare –  flera intressanta ämnen står i fokus när Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, besöker Örebro län, onsdagen den 15 november.

Under besöket kommer Helene Hellmark Knutsson att ta del av hur Örebro universitet genomför regeringens satsningar på civilingenjörsutbildningarna samt hur Örebro universitet har valt att arbeta med och rekrytera samverkanslektorer inom teknik. Samverkanslektorerna ska dela sin tid mellan forskning, undervisning och samverkan med näringslivet, i första hand inom tillverkningsindustrin, logistikbranschen och IT-branschen. Hon kommer även träffa lärare och studenter i Teknikhuset.

I Fjugesta ska Hellmark Knutsson besöka den industriella företagsbyn med närmare 30 olika företag, för att diskutera kompetensförsörjning och teknik i skolan. Det blir även en djupdykning i drönarflygning.

Under eftermiddagen besöker Hellmark Knutsson också Baggängens vårdcentral i Karlskoga, för att få veta mer om det ettåriga pre-ST-programmet för läkare med utbildning från andra länder i Europa. Programmet är ett samarbete mellan vårdcentraler och lasarett i regionen.

Tid för enskilda intervjuer med media finns – vänligen kontakta Jens Petersen.


Program

Tid: Kl. 10.15 Presentation av civilingenjörsutbildningarna
Plats: Örebro universitet       

Tid: Kl. 11.00 Träffar lärare och studenter
Plats: Teknikhuset, Örebro universitet

Tid: Kl. 13.45-15.00 Presentation av Fjugesta företagsby  
Plats: Vallgatan 43, Fjugesta

Tid: Kl. 16.00-16.45 Studiebesök på Baggängens vårdcentral
Plats: Baggängsvägen 59, Karlskoga

Kontakt 

Jens Petersen, pressekreterare hos Helene Hellmark Knutsson, 070-293 69 35

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *