Hexagons affärsenhet R-evolution expanderar sin verksamhet till skydd av marina ekosystem som lagrar koldioxid

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Hexagon AB, en ledande global leverantör av lösningar för digitala verkligheter, offentliggjorde idag sin satsning på att kartlägga hotade sjögräsängar vid de karibiska öarna, med ett initialt fokus på kustområden runt Bahamas. I samarbete med Beneath The Waves, en ledande global ideell organisation som arbetar för att bevara marina miljöer, kommer R-evolution att använda Hexagons flygburna teknik inom bathymetrisk LiDAR för att upptäcka, kartlägga och inhämta information om detta viktiga habitat.

Marina ekosystem som lagrar koldioxid (blue carbon ecosystems) innefattar kustnära livsmiljöer så som sjögräsängar, saltängar och mangroveskogar som binder och lagrar kol från atmosfären och havet. Dessa effektiva kolsänkor är hotade och försvinner snabbt i många delar av världen. Sjögräsängar är den mest utbredda sorten och är kritiska för att bemöta klimatutmaningar, men är samtidigt de minst erkända och minst skyddade av de marina ekosystemen.

I ett stort och långsiktigt projekt för att studera och skydda haven, där data inhämtades genom monitorering av hajar, upptäckte Beneath The Waves att tigerhajar lägger en stor del av sin livstid på att patrullera och söka föda i täta sjögräsängar. Genom att kombinera information insamlad av sensorförsedda hajar, satelliter, fartyg och dykare kunde man kartlägga de mycket omfattande sjögräsängarna i Karibien. Men för att kunna lagstifta kring initiativ för att bevarande, skydd och återställning av dessa kolsänkor måste informationen valideras genom precisa positioneringslösningar för effektiv uppföljning och bevakning på årlig basis.

R-evolution hjälper Beneath The Waves validera sina upptäckter genom övervakningsflygplan utrustade med Hexagons flygburna lösningar inom bathymetrisk LiDAR: Leica Chiroptera 4X. Denna lösning möjliggör kostnads- och tidseffektiv övervakning av stora områden; på bara ett par dagar inhämtas information om tusentals kvadratkilometer av sjögräsängar på upp till 30 meters djup. De högupplösta punktmolnen och bilderna gör att Beneath The Waves kan skala upp sina initiativ inom marin forskning.  

“Vår planet behöver bevara och återställa sina hav. De är våra största och viktigaste livsmiljöer och hemvist åt större biologisk mångfald än något annat ekosystem på land. Genom att skydda och återställa sjögräsängar kan vi inte bara förbättra havens hälsa och produktivitet genom renare vatten och skydd av näringskedjor, utan även stödja den naturliga bindningen av enorma mängder koldioxid vilket ger stor potential för klimatkompensation och möjlighet att uppnå mål om koldioxidneutralitet”, säger Hexagons vd och koncernchef, Ola Rollén.

Hexagon och R-evolution arbetar för att sänka världens koldioxidavtryck och förse företag med innovation och den senaste tekniken till initiativ som syftar till att begränsa klimatförändringarna. Genom att kombinera Beneath The Waves expertis inom havsmiljöer med Hexagons tekniska expertis syftar det gemensamma projektet till att uppnå banbrytande resultat inom marina ekosystem som lagrar koldioxid.

”Hexagon har varit en av branschens största inom flygburen teknik för bathymetrisk LiDAR i många år. R-evolutions samarbete med Beneath The Waves är en fantastisk möjlighet i vårt åtagande att hjälpa världen nå dess klimatmål. Vi är stolta över att vara en teknikpartner i detta forskningsprojekt vars syfte är att främja världen genom att stödja, bevara och möjliggöra naturens egen motståndskraft mot klimatförändringar”, fortsätter Ola Rollén.

R-evolution lanserades i februari 2021 och är Hexagons affärsenhet som fokuserar på att utveckla nya och lönsamma lösningar till företags hållbarhetsutmaningar genom att utnyttja Hexagons lösningar för digitala verkligheter. Läs mer om R-evolutions projekt som accelererar övergången till en mer hållbar ekonomi här.

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Luthström, Head of Sustainability and Investor Relations, Hexagon AB, +46 8 601 26 27, 
[email protected]
Kristin Christensen, Chief Marketing Officer, Hexagon AB, +1 404 554 0972, [email protected]

Hexagon är ett världsledande företag inom digitala verkligheter skapade genom sensorer, mjukvara och autonoma lösningar. Vi sätter data i arbete i syfte att öka effektivitet, produktivitet och kvalitet i lösningar för tillverkningsindustrin, infrastruktur, säkerhet och mobilitet.  

Våra teknologier gör ekosystem i städer och produktion mer uppkopplade och autonoma vilket bidrar till en skalbar och hållbar framtid. 

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har omkring 21 000 anställda i 50 länder och en omsättning på cirka 3,8 miljarder EUR. Läs mer om oss på hexagon.com och följ oss på @HexagonAB. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *