HKScan utvecklar sin nöt- och lammslakt i Sverige

| 25 juni, 2019 | 0 kommentarer

HKScan och KLSUgglarps har ett pågående avtal om legoslakt av nöt och får/lamm på slakteriet i Hörby som gäller tom 31/12 2019.  I december 2018 valde vi på HKScan, av affärsrelaterade skäl, att säga upp legoslaktsavtalet för omförhandling. Vi har träffat företrädare för KLSUgglarps under våren men har nu landat i att vi på HKScan finner det bäst, både för oss och våra leverantörer, att vi övergår till annan slaktlösning from 1 januari 2020. Vi kommer att fortsätta att slakta i Hörby avtalstiden ut.

Södra Sverige är ett viktigt område för oss, vi är och kommer fortsatt att vara en stark aktör i denna region till alla svenska djurproducenters fördel. Det är viktigt för djurproducenter i Sverige att det finns en konkurrens i inköp av slaktdjur. 

Vi har arbetat fram en långsiktig och hållbar satsning på vår slakt och styckning. Vi har den kapacitet som krävs. Vi kommer att öka slakten av nöt både i Lammhult (Ello) och i Linköping. Slakten av får- och lamm höjs i Linköping.

Vi är glada och tacksamma för det starka stödet och engagemanget som finns hos våra leverantörer. Vi ser långsiktigt på vår nöt- och lammaffär. Djurslagen nöt- och lamm är ökande i efterfrågan hos våra kunder och vi vill fortsätta satsa och utveckla dessa affärer tillsammans med våra leverantörer. Scan är ett av Sveriges starkaste varumärken och våra leverantörer är en oerhört viktig del i detta.

För ytterligare information:

Mediejour, Sweden, +46 8 725 85 10

HKScan är ett nordiskt kött- och måltidsföretag. Nära 7 200 yrkeskunniga medarbetare strävar efter att servera världens mest krävande konsumenter och säkerställa kvalitet genom hela värdekedjan, från gård till gaffel. HKScan producerar, marknadsför och säljer högkvalitativa och hållbart framtagna produkter av fläsk-, nöt-,  fågel- och lammkött samt charkuterivaror och färdigmat, med starka konsumentvarumärken som HK®, Scan®, Rakvere®, Kariniemen®, Rose®, Pärsons® och Tallegg®. Våra kunder finns inom detaljhandel, food service, industri- och exportsektorn och våra hemmamarknader utgörs av Finland, Sverige, Danmark och Baltikum. Vi exporterar till nästan 50 länder. År 2018 hade HKScan en omsättning på 1,7 miljarder euro. www.hkscan.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *