Hyresgästföreningen välkomnar en bostadsminister med ökat jämställdhetsfokus

| 5 februari, 2021 | 0 kommentarer

Märta Stenevi (MP) har utsetts till ny jämställdhets- och bostadsminister. Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder välkomnar den nya bostadsministern och hoppas på ett tydligare fokus på den sociala bostadspolitiken.

– Det är glädjande med en bostadsminister som sätter människan i centrum. Det är viktigt att lyfta bostadsfrågan ur konsumentens perspektiv, för det handlar inte bara om byggande utan om att skapa hem. Trygga hem är nämligen grundläggande för tryggheten i samhället. Trygghet skapas även genom stadsutveckling med ett fokus på livet mellan husen, säger Marie Linder. 

Hyresgästföreningen välkomnar ett ökat jämställdhetsperspektiv i bostadspolitiken men undrar hur klyftorna i samhället ska kunna minskas samtidigt som marknadshyra införs.

– Jämställdhetsperspektivet är viktigt för allas lika möjligheter i livet, framförallt inom bostadspolitiken. Ett exempel på dagens ojämställda politik är att betydande resurser ges från det offentliga till det ägda boendet. Det behövs en politik där staten inte gynnar en boendeform och i stället ger jämställda villkor för bostadsmarknaden, oavsett det handlar om hyrt eller ägt boende. Just nu ser vi stigande hyror, ökad trångboddhet och försämrade livschanser för många hushåll. Tyvärr riskerar regeringen förvärra den utvecklingen eftersom de just nu utreder införandet av marknadshyror, säger Marie Linder. 

Nationell pressjour 010-459 10 [email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna. Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *