Hyrestvist avgjord – Göingehems hyror höjs med 1,5 procent

| 4 februari, 2021 | 0 kommentarer

Hyrestvisten mellan Hyresgästföreningen och Göingehem är avgjord. Hyresmarknadskommittén har beslutat att hyrorna för det kommunala bostadsbolagets hyresgäster ska höjas med 1,5 procent från och med den 1 mars 2021.

 – Vi hade en förväntan om en lägre höjning, men nu måste vi förhålla oss till medlingsbeslutet från Hyresmarknadskommittén, säger Evelina De La Motte, förhandlare på Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Efter att årets hyresförhandling strandat valde Östra Göinges kommunala bostadsbolag, Göingehem, att ta hjälp av partsorganisationernas nationella förbund. Denna nationella kommitté har till uppgift att pröva hyrestvister mellan Hyresgästföreningen och allmännyttiga bostadsbolag. Hyresmarknadskommittén föreslog i tvisten ett medlingsbud på 1,5 procent, ett bud som båda parter accepterat.

När vi accepterade budet på 1,5 procent klargjorde vi samtidigt för Göingehem att vi inte kommer att godta ytterligare höjningar med anledning av felsorterade sopor. 

Hyreshöjningen på 1,5 procent gäller enligt beslutet från den 1 mars 2021. 

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *