ICA Sverige tecknar avtal med TGW om automationslösning till nya fryslagret i Västerås

| 8 september, 2022 | 0 kommentarer

ICA Sverige har tecknat avtal med TGW, ledande leverantör av materialhanteringssystem och automation, avseende leverans av automationslösning för lagerdriften av ICAs framtida fryslager i Hacksta, Västerås.

I december 2021 presenterade ICA planerna på att fortsätta expandera och utveckla logistikverksamheten med ett nytt högautomatiserat fryslager om cirka 23 000 kvadratmeter i Hacksta, Västerås. Det har nu blivit klart att TGW kommer att leverera automationslösningen för lagerdriften av det nya lagret.  

−Inom ICA utvecklar vi ständigt verksamheten för att ha moderna och effektiva lösningar för de olika logistikflödena. Med TGWs expertis och beprövade teknik i fryst lagermiljö får vi en framtidssäkrad lösning som kommer bidra till både ökad effektivitet och förbättrad arbetsmiljö för våra medarbetare. TGWs automationslösning är väl anpassad för den logistikverksamhet vi bedriver och kommer bidra till att stärka varuförsörjningen till butik, säger Emma Lindström, logistikdirektör, ICA Sverige. 

Första spadtag för fryslagret sker redan under hösten 2022 och anläggningen planeras tas i drift i början av 2026.   

Länk till tidigare pressmeddelande: 

https://www.icagruppen.se/arkiv/pressmeddelandearkiv/2021/ica-etablerar-nytt-fryslager-i-vasteras/

Om TGW Logistics Group   

TGW Logistics Group är en av de ledande internationella leverantörerna av materialhanteringslösningar. I mer än 50 år har den österrikiska specialisten implementerat högautomatiserade system för sina internationella kunder, inklusive varumärken från A som i Adidas till Z som i Zalando. Som systemintegratör planerar, producerar och implementerar TGW komplexa logistikcenter, från mekatroniska produkter och robotar till styrsystem och mjukvara.

TGW Logistics Group har dotterbolag i Europa, Asien och USA och mer än 4 000 anställda över hela världen. Under verksamhetsåret 2020/2021 genererade företaget en total omsättning på 813 miljoner euro.

För mer information
ICA Gruppens presstjänst, telefon: +46 (0)10 422 52 52, e-post: [email protected]
ica.se, icagruppen.se

ICA Sverige är den ledande dagligvaruaktören i Sverige. Med fokus på mat och måltider vill ICA Sverige göra varje dag lite enklare. De cirka 1300 fristående ICA-handlarna äger och driver butikerna själva. ICA Sverige har avtal med handlarna om bland annat gemensamma inköp, logistik, marknadskommunikation och butiksutveckling. ICA Sverige är en del av ICA Gruppen. För mer information se icagruppen.se och ICA.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.