Idre Himmelsfjäll har laddat snökanonerna – är i tid inför premiären 17 december

| 5 september, 2019 | 0 kommentarer

Fler av liftarna är redan byggda och fler på väg upp just nu, snökanonerna laddas och stolbanan på plats med pågående uppmontering – Idre Himmelfjäll börjar bli redo för sin första säsong. Idre Himmelfjäll är den första satsningen på en ny, stor skidanläggning på över 30 år i Sverige.

– Vi är i fas med byggnationerna inför invigningen vilket känns fantastiskt skönt. Vi kommer att välkomna nya skidåkare med gratis dagkort på vår invigningsdag den 17 december, säger Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll.

Idre Himmelfjäll kommer att bjuda på alpin- och längdskidåkning i fin gammal fjällnatur och även erbjuda en hel del aktiviteter. Fullt utbyggt om 20 år kommer Idre Himmelfjäll att ha över 20 000 bäddar, ett 50-tal alpina nedfarter, hotell, restauranger, butiker och tillhörande service.

Bygget av den nya skidanläggningen är i tid och mycket är redan klart inför den första etappen som invigs den 17 december med 18 nedfarter, 8 liftar och snösystem. Monteringen av snökanonerna har påbörjats och det nya snösystemet kommer att startas upp redan den 15 november eller när temperaturen medger det. Även vattenledningarna är provtryckta redan.

Arbetet med byggnationen av Leitner-liftarna rullar på enligt plan. Släpliftarna börjar testköras i oktober och 6-stolsliften testas den 1 december för att vara intrimmad i god tid till premiären. Taubaneteknik står för leverans och bygge av liftar. Pumphus och intagsledningen i Idresjön är klar, rapporterar MND som står för leveransen av snösystemet.

– Det känns fantastiskt skönt att kunna konstatera att vi är i tid med hela bygget så att vi hinner testköra systemen i tid. Samtidigt jobbar vi på för fullt med förberedelserna inför invigningen den 17 december, som kommer att bli magiskt på många sätt, säger Torbjörn Wallin.

Idre Himmelfjäll öppnade för bokning i juni. På hemsidan www.idrehimmelfjäll.se finns en detaljerad pistkarta över de 18 nedfarterna. En av Idre Himmelfjälls många rådgivare i utformningen och uppbyggnaden av anläggningen är alpina storstjärnan Frida Hansdotter.

Invigningen av Idre Himmelfjäll är den 17 december 2019 kl 11.00. Anläggningen håller öppet under premiärsäsongen fram till den 19 april 2020.

För mer information och för att komma till bokningen av vinterresa, gå in på idrehimmelfjall.se

För mer information, kontakta gärna: Torbjörn Wallin, vd Idre Himmelfjäll, tfn 070 649 12 89, [email protected]

Magnus Engström, vd MND, tfn 070 590 20 94, Lars Stenmoe Taubaneteknik/Lietner tfn 00 47 911 18 131

Idre Himmelfjll Fjllrikeliften_1

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *