Connect with us

Marknadsnyheter

IFK Göteborg ställs mot BK Häcken i första fullskaliga FIFA-derbyt

Published

on

Den 13 oktober ställs IFK Göteborg mot BK Häcken på en helt ny arena. Men det är inte för en fotbollsmatch i klassisk bemärkelse. När de allsvenska startelvorna gör sig redo är det för ett digitalt derby i FIFA 23 där spelarna spelar sig själva.

– Fotboll och gaming är två av våra största svenska ungdomssporter. Nu förenas de båda, som en del i vår satsning på att få vuxna att förstå och engagera sig i sina barns gaming, säger Lisa Bragée, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän som arrangerar matchen. 

Det är två stjärnspäckade lag som laddar upp inför matchen på Sveriges första namnsponsrade e-sportarena Länsförsäkringar E-sport Arena i Partille den 13 oktober. Matchen är den första i sitt slag och en del i Länsförsäkringars långsiktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för regionens barn och unga, med målet att alla barn ska känna sig trygga i den arena de befinner sig på såväl i skolan, på fotbollsplanen eller i gamingvärlden.  

– 9 av 10 unga spelar, men få vuxna är särskilt insatta i spelvärlden. Det behöver ändras. Det är viktigt att det finns fler trygga vuxna som lyssnar och stöttar barn i deras omgivning och att vi bidrar till ett hållbart samhälle. När de allsvenska spelarna nu möts på den digitala arenan som en del vuxna inte har koll på, blir det en härlig mix mellan klassisk livefotboll och gaming som unga och vuxna kan följa tillsammans, säger Lisa Bragée.

Så, hur bra är egentligen de allsvenska fotbollsspelarna på FIFA? Lagkaptenen och anfallaren Marcus Berg är med i IFK Göteborgs digitala startelva mot BK Häcken.

– Det är klart det kommer bli lite hets, vi vill ju vinna. Och jag gillar glidtacklingsknappen. När man pratar om TV-spel så är allihop världsbäst, så det blir kul att se. Men det kommer vara viktigt att täcka ytor och försöka läsa spelet, säger Marcus Berg, som blir lagkapten även under det digitala derbyt.

Både inbitna fotbollsfans och den som är mer hemma på FIFA kommer känna igen sig i derbyt. Matchen ramas in som en klassisk fotbollssändning med för- och eftersnack och expertkommentarer av Vicki Blommé från CMore, tillsammans med Sveriges största FIFA-streamer Olle McDulle. Matchen livesänds på Twitch i tre perioder om 2×10 minuter och är gratis att streama. Länk till Twitch-sändningen: https://www.twitch.tv/lansforsakringaresport.

– Mig veterligen är det första gången som fotbollsspelare på den här nivån spelar sig själva i en match elva mot elva. Nu uppmanar vi alla föräldrar att visa sitt engagemang och följa med in i de ungas digitala värld. Vi tror att alla mår bra av att känna att ens intresse tas på allvar, oavsett vad det är, säger Lisa Bragée.

Fler vuxna behöver lyssna och stötta barn i deras omgivning. För att vägleda vårdnadshavare som vill engagera sig i sitt barn gaming, har Länsförsäkringar sammanställt konkreta tips från Friends och Allbry:

  • Prata ofta om nätet och spelande

Gör det till en del av det vardagliga samtalet – precis som du gör med andra fritidsaktiviteter och delar av barnets liv.

  • Försök förstå barnets liv online

Barnet ska känna att det alltid är okej att komma och berätta om någonting händer online. Bli inte arg, utan försök förstå.

  • Kom inte med pekpinnar

Ta spelandet på lika stort allvar som andra fritidsaktiviteter. För många barn och unga är detta en viktig del av fritiden som kan fylla många funktioner, utöver underhållningen.

  • Bekanta dig med spelen

Spela tillsammans med ditt barn eller följ med i barnets spelande.

  • Ge tid till spelandet

Kom överens med ditt barn om tydliga gränser. Stäng inte av spelet mitt i, utan kom på förväg överens om hur lång tid som behövs till exempelvis matcher.

  • Visa din tillgänglighet

Prioritera ditt barns intressen. Det kan till exempel handla om att visa att du aktivt och intresserat lyssnar när barnet berättar om sitt spelande eller att hjälpa till med skjuts till ett LAN.

  • Lär av andra

Föräldrar, vårdnadshavare och vuxna kan lära sig mycket av varandra, en del som inte kan så mycket om dataspel kan vara överdrivet skeptiska. Då kan det hjälpa att prata med andra föräldrar, som kanske kan mer.

Om Länsförsäkringar Göteborg och Bohusläns hållbarhetsarbete inom gaming

Gaming är ett av de största och snabbast växande intressena bland unga idag, men trots det är få vuxna engagerade i sina barns gaming. Digital Derby är en del av Länsförsäkringar Göteborg och Bohusläns hållbarhetsarbete med målet att stärka ungas psykiska hälsa. Tidigare insatser inkluderar att ge stöd till unga genom att tillsammans med Friends utbilda ansvarsfulla gamers till Digitala Trygghetsvärdar i spelvärlden. Länsförsäkringar är också Sveriges första namnsponsor till en arena för gamers, Länsförsäkringar E-sport Arena i Partille, där derbyt spelas. För mer information om Länsförsäkringar Göteborg och Bohusläns arbete för att få fler vuxna att engagera sig i sina barns gaming, läs mer på www.spelaroll.nu.

Kontakt:

Lisa Bragée

Hållbarhetsansvarig social hållbarhet

031-702 14 45

[email protected]

Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän är ett av 23 lokala, självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag. Tillsammans bildar vi länsförsäkringsgruppen. Vi erbjuder både försäkringar, fastighetsförmedling och finansiella tjänster för privatpersoner, företag och lantbrukare.

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

BioWings-projektet skapar nya möjligheter för storskalig produktion och exosombaserad diagnostik

Published

on

By

AcouSort och dess samarbetspartners avslutar nu det fyråriga BioWings-projektet som har utvecklat nya tunnfilmsmaterial som genererar det ultraljud som krävs för att flytta celler i AcouSorts chip. De nya materialen möjliggör en mer kostnadseffektiv och storskalig tillverkning. De utgör också grunden för det nya AcouSome-projektet på 26 miljoner kronor, där ett konsortium lett av AcouSort ska utveckla chip för att hitta exosomer i blod för forskning och framtida diagnostik. De två projekten presenteras i ett kostnadsfritt webbinarium 12 december.

I april 2018 tilldelades AcouSort 180 000 euro i EU-medel för deltagande i BioWings – ett projekt som syftar till utveckling av nya material för att generera ultraljud i biomedicinska produkter. BioWings har samordnats av Danmarks Tekniska Universitet och involverat universitet och privata företag från Sverige, Danmark, Schweiz, Israel och Italien. Det totala projektet har fått 3 miljoner euro från EU och slutfördes den 30 november 2022.

 

AcouSorts roll i projektet har varit att designa akustofluidikchip som ska användas tillsammans med nya material för ultraljudsgenerering. Utvecklingen av de nya chipen har skett i nära samarbete med professor Thomas Laurells forskargrupp vid avdelningen för Biomedicinsk teknik, Lunds universitet. Professor Laurells team har utvärderat hur väl det nya materialet fungerar vid tillämpningar inom klinisk diagnostik såsom separation av bakterier från blodprover för diagnos av blodförgiftning (sepsis).

 

Den teknik som utvecklats i BioWings-projektet är mycket lovande. Materialforskare vid Danmarks tekniska universitet (DTU), Weizmann-institutet, École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) och PIEMACS har utvecklat filmer som är tunnare än ett hårstrå och som kan tillverkas direkt på akustofluidiska chip. Tunnfilmsmaterialet kan ta AcouSorts teknik till en ny nivå eftersom de erbjuder fördelar i form av minskade tillverkningskostnader samt förbättrad precision och repeterbarhet i storskalig produktion.

 

De tekniska landvinningarna har inte gått obemärkt förbi. Uppfinningen i BioWings-projektet plockas upp av EU Innovation Radar och ligger nu till grund för nya AcouSort-patentansökningar samt det nya AcouSome-projektet som samordnas av AcouSort med start i januari 2023. Det kommer att använda teknik från BioWings-projektet för att utveckla banbrytande teknik för att hitta exosomeri blod för forskning och diagnostik. AcouSome-projektet har tilldelats 26 miljoner kronor av Europeiska innovationsrådet (EIC).

 

”BioWings har varit ett mycket viktigt projekt för AcouSort då det ger nya möjligheter till kostnadseffektiv storskalig högprecisionstillverkning. AcouSome-projektet kommer nu att bygga vidare på framstegen i BioWings-projektet med inriktning på lösningar för banbrytande exosombaserad diagnostik,” säger AcouSorts vd Torsten Freltoft.

 

Vill du veta mer om BioWings och AcouSome-projekten?

Den 12 december 2022 hålls ett kostnadsfritt webbinarium som erbjuder en unik möjlighet att höra mer djupgående om innovationerna i det fyråriga BioWings-projektet samt lära sig om det kommande AcouSome-projektet. Bland talarna finns AcouSorts grundare professor Thomas Laurell och AcouSorts AcouSome-projektkoordinator Pelle Ohlsson. Mer information och anmälan hittar du här:

https://www.biowings.eu/online-workshop/

För ytterligare information om AcouSort, vänligen kontakta:

Torsten Freltoft, vd
Telefon: +45 2045 0854
E-post: [email protected]

Om AcouSort

AcouSort AB (organisationsnummer 556824-1037) är ett innovativt teknologiföretag som fokuserar på att utveckla produkter och lösningar för integrerad hantering av biologiska prover. Med hjälp av ljudvågor kan företagets produkter separera blodceller från varandra, koncentrera, rena upp och färga in celler, exosomer och bakterier från biologiska prover. Teknologin bakom bolagets produkter är akustofluidik, där ljudvågor i kombination med mikrofluidik möjliggör automatiserad hantering av prover inom en rad applikationsområden från forskning kring nya biomarkörer till utveckling av nya diagnostiska system för patientnära testning – så kallade Point-of Care (POC) system. Bolagets kommersialiseringsstrategi bygger på den redan validerade affärsmodellen, att tillhandahålla separationsmoduler till diagnostiska systemtillverkare för integrerad provhantering så väl som att fortsätta kommersialiseringen av företagets forskningsinstrument. Med hjälp av bolagets produkter effektiviseras forskning och utveckling av patientnära tester, nya diagnostiska system och behandlingar som adresserar några av vår tids mest utmanade sjukdomsområden: cancer, infektionsmedicin och hjärt- och kärlsjukdomar. AcouSort AB är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank, 08-463 83 00, [email protected] Erik Penser Bank AB (publ), Apelbergsgatan 27, Box 7405, 103 91 Stockholm.

Continue Reading

Marknadsnyheter

SEM erhåller godkännande från obligationsinnehavarna i det skriftliga förfarandet avseende sitt utestående obligationslån

Published

on

By

Swedish Electromagnet Invest AB (publ) (”Bolaget” eller ”SEM”) initierade den 14 november 2022 ett skriftligt förfarande under sitt utestående obligationslån 2018/2022 med ISIN SE0011167600 (”Obligationerna”) för att begära två månaders förlängning av löptiden för Obligationerna samt förkorta den minsta meddelarperioden för framtida obligationsinnehavarmöten och/eller skriftliga förfaranden till fem bankdagar (det ”Skriftliga Förfarandet”). Meddelandet om det Skriftliga Förfarandet inklusive en mer detaljerad beskrivning av de föreslagna ändringarna är tillgängligt på Bolasgets hemsida.

SEM meddelar idag att det Skriftliga Förfarandet har framgångsrikt avslutats och att ett tillräckligt antal röster erhölls för att bilda kvorum och att 98,54 procent av justerade nominella beloppet för vilket obligationsinnehavarna röstade, röstade för de föreslagna ändringarna i det Skriftliga Förfarandet. Följaktligen har agenten, Nordic Trustee & Agency AB (publ), idag avslutat det Skriftliga Förfarandet.

Villkoren för Obligationerna gäller i ändrad lydelse från och med idag och avspeglar de godkända förslagen (de ”Ändrade Villkoren”). De Ändrade Villkoren kommer finnas tillgängliga på Bolagets hemsida.

Bolaget kommer under förlängning av löptiden om två månader att fortsätta med förhandlingarna med vissa större innehavare av Obligationerna (som representerar 50,6 procent av utestående justerat nominellt belopp under Obligationerna) för att erhålla en långsiktig lösning för sin finansiering.

För frågor kring administrationen av det Skriftliga Förfarandet, vänligen kontakta Agenten på [email protected] eller +46 8 783 79 00.
 

För ytterligare information, vänligen kontakta Bolaget:

Halvar Jonzon, styrelseordförande
[email protected]
+46 70 663 65 67

Christina Hallin, vd
[email protected]
+46 70 821 11 89

Denna information är sådan information som Bolaget är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 december2022 kl. 16:00 CET.

 

 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Axolot Solutions och Driva Aquaculture AS ingår intentionsavtal (LOI) avseende rening av vatten från landbaserade fiskodlingar

Published

on

By

Axolot och Driva Aquaculture har ingått ett intentionsavtal (LOI) där avsikten är att introducera Axolots AxoPur® teknik för rening av vatten från storskaliga fiskodlingsanläggningar. En avgörande framgångsfaktor är AxoPur’s förmåga att reducera utsläpp av fosfor.

Driva Aquaculture AS är ett norskt företag med stor erfarenhet från fiskodling. Företaget är inne i en pågående process där man håller på att etablera flera nya landbaserade fiskodlingar där hållbarhet och miljö är av högsta strategiska betydelse. Därför avser bolaget att använda sig av bästa tillgängliga teknik (BAT) vilket är en huvudanledning till det samarbete som nu inleds mellan Driva och Axolot.

”I takt med att fokus ökar på hållbar produktion av mat så ökar också behovet av landbaserade fiskodlingar. För att säkerställa friska och välmående fiskar och minimera påverkan på omgivande vattenrecipienter så är vattenkvaliteten en helt avgörande nyckelfråga. Med AxoPur så kan Axolot erbjuda en unik och effektiv lösning som möjliggör långsiktigt hållbara fiskodlingar, vilket är en fantastisk möjlighet för alla involverade intressenter”, säger Axolots VD Lennart Holm i en kommentar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Lennart Holm, VD och koncernchef Axolot Solutions Holding AB, 070 630 85 62 eller [email protected]

Om Axolot Solutions

Axolot Solutions Holding AB är ett svenskt miljöteknikföretag som säljer system för industriell vattenrening. Det görs genom att erbjuda en egenutvecklad patenterad lösning som bygger på en väl beprövad grundteknologi. Axolot Solutions vattenrening är kostnadseffektiv och möjliggör en hög reningsgrad samt recirkulation av vattnet. Detta innebär en minimal belastning på miljön. Bolaget bedriver även verksamhet genom ett dotterbolag i Norge. Mer information om verksamheten finns på www.axolotsolutions.com.

Axolot Solutions Holding AB har sitt huvudkontor i Helsingborg och bolagets aktie (ticker: Axolot) är listad på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm sedan 21 november 2018. FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser. FNCA Sweden AB kan kontaktas via mejl [email protected]

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.