IKEA:s mänskliga vardag är årets konsumentkampanj

| 14 november, 2017 | 0 kommentarer

ti, nov 14, 2017 21:52 CET

Emotionella vardagssituationer. Det är kärnan i IKEA:s kampanj ”Där livet händer”. Ett koncept som charmat konsumenter – och 100w-juryn. Nu prisas den som årets konsumentkampanj.

Det var hösten 2016 som IKEA återvände till Ingvar Kamprads ursprungliga vision om ”En bättre vardag för de många människorna”. Detta genom att visas upp IKEA:s roll i de flesta svenskars liv. Man gör det under parollen ”Där livet händer”. Vardagssituationer visas upp på ett berörande sätt där IKEA produkter smälter in som en naturlig del av vardagen. Kampanjen har bidrag till såväl ökat gillande för varumärket, som ökad försäljningen och nu prisas den som årets konsumentkampanj.

Juryns motivering:

Vinnaren av årets 100-watt har från själen av sitt varumärke skapat stor igenkänning i målgruppens vardag. Att öka sin försäljning på en vikande marknad är en stor bedrift. Att göra det med hjälp av relationsproblem och andra vardagsutmaningar är beundransvärt. Det är inte bara konsumenter som har ökat sitt gillande till varumärket tack vare kampanjen, även juryn.

75 watt:
Åland Index/Östersjöprojektet av Ålandsbanken med RBK.

50 watt:
”5 i…” med Knorr Snack Pot” av Unilever medMindshare/ Nyheter24-Gruppen/ Splay Networks.                                 

Se alla vinnare i 100-wattaren här:
https://100wattaren.se/content/vinnarna-2017

För mer information, bilder och kommentarer, vänligen kontakta:

Tero Marjamäki, pressansvarig, 0736 53 71 36,
[email protected]

Om 100-wattaren:

100-wattaren är tävlingen som har arrangerats sedan 1990. 100-wattaren belönar kommunikation som fungerar, det vill säga kommunikation som gett bevisad effekt genom hög kreativitet. Kommunikationens mål ska vara väl definierat och resultatet mätt. Smartast lösning utifrån insikterna som gett fantastiska resultat vinner. Tävlingen arrangeras av Sveriges Annonsörer. Läs mer på 100wattaren.se. 

Om Sveriges Annonsörer

Sveriges Annonsörers medlemsföretag står för drygt hälften av de samlade reklam- och medieinvesteringarna i landet. Som intresseorganisation bidrar vi med att skapa bästa möjliga avkastning på medlemmarnas investeringar i reklam och media, samt får dem att arbeta mer effektivt och ansvarsfullt med sina varumärken. Sveriges Annonsörer har funnits sedan 1924 och är idag världens största annonsörorganisation, med närmare 600 medlemsföretag. Genom att fokusera på effekt, bidra med inspiration och kunskap, samt bevaka och påverka omvärlden är vi marknadschefens bästa vän. Läs gärna mer på
annons.se
.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *