Indutrade förvärvar Beck Sensortechnik i Tyskland

| 7 juli, 2022 | 0 kommentarer

Indutrade har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det tyska bolaget Beck Sensortechnik GmbH, www.beck-sensors.com, med en årsomsättning om cirka 130 miljoner kronor.

Beck Sensortechnik utvecklar, tillverkar och säljer tryckvakter och tryckgivare som har hög precision. Bolaget har en skräddarsydd produktportfölj som består av övertrycks- och vakuumbrytare, differenstryckbrytare och differenstrycktransmittrar samt tillbehör för installation och skydd av brytare och transmittrar. Produkterna säljs via ett internationellt distributörsnätverk och direkt till OEM-kunder – verksamma inom områdena HVAC, vatten och avlopp, medicinteknik och andra industriella applikationer. Beck Sensortechnik grundades 1955, har cirka 80 anställda och är baserat i Steinenbronn, Tyskland.

”Vi är glada att välkomna Beck Sensortechnik till Indutrade – en stabil och lönsam tillverkare med ett starkt produktutbud. Bolaget har expertis i att lösa kundspecifika applikationsutmaningar och vi ser intressanta organiska tillväxtmöjligheter, inklusive ökad efterfrågan på energieffektivitet och ”gröna” byggnader. Det är också glädjande att vi fortsätter att stärka vår närvaro i Tyskland”, säger Bo Annvik, VD och koncernchef för Indutrade.

Tillträde ägde rum den 6 juli och Beck Sensortechnik kommer att ingå i Indutrades affärsområde Measurement & Sensor Technology. Förvärvet är Indutrades åttonde under 2022 och bedöms ha en marginellt positiv inverkan på Indutrades resultat per aktie.

Stockholm den 7 juli 2022

INDUTRADE AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Bo Annvik, VD och koncernchef

Tel: 08 703 03 00

Om Indutrade
Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som i dag består av över 200 företag i ett 30-tal länder, främst i Europa. Vi arbetar på ett decentraliserat sätt för att skapa hållbar, lönsam tillväxt genom att utveckla och förvärva framgångsrika företag som leds av passionerade entreprenörer. Våra företag utvecklar, tillverkar och säljer komponenter, system och tjänster med betydande teknikinnehåll inom utvalda nischer. Vår värderingsdrivna kultur där människor gör skillnaden har legat till grund för vår framgång sedan starten 1978. Indutrades omsättning uppgick 2021 till 21,7 miljarder kronor och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.