InfraCom Group AB godkänt för notering på AktieTorget

| 16 november, 2017 | 0 kommentarer

to, nov 16, 2017 14:44 CET

InfraCom Group AB (”InfraCom Group”) är en företagsgrupp inom IT-infrastruktur som erbjuder tjänster inom mobil- och fasttelefoni, molnväxel, server hosting och webbplattformar. Huvudsyftet med noteringen är enligt koncernen att säkerställa att bolagets framtida tillväxt kan finansieras på ett fördelaktigt sätt samt ge bättre möjligheter till förvärv.

InfraCom Group består av de tre helägda rörelsedrivande bolagen Weblink IP Phone AB, PIN Sweden AB och Internet.se Svenska AB. InfraCom äger, driver och utvecklar högkvalitativa tjänster inom Molnbaserad telefoni, Molnbaserade IT-tjänster, datacenters samt datakommunikation och Internetaccesser till kunder som efterfrågar hög drift- och datasäkerhet. Koncernen har cirka 12 000 kunder företrädesvis inom SME-segmentet samt offentlig förvaltning.

Infracom Group omsatte under det brutna räkenskapsåret 2016/17 cirka 100 mkr. Den genomsnittliga omsättningstillväxten för de tre rörelsedrivande bolagen har under de senaste fem åren varit cirka 11 procent per år med en EBITDA-marginal om cirka 17 procent.

”Med våra långa kundrelationer, skalbara system och vår starka organisation känner vi oss trygga i att expandera organiskt och via företagsförvärv. Tillsammans tar vi nu ett steg framåt i och med den förestående listningen på AktieTorget. Vi är redo att ta steget från att vara ett litet företag till att bli ett medelstort företag. Men vi kommer aldrig att frångå vårt framgångsrika DNA, alla medarbetare har en järnvilja att alltid erbjuda industrins bästa lösningar genom smarta innovationer och att fortsätta att bygga volym genom automatisering. En listning ger oss kvalitetsstämpel för nationellt erkännande och bättre förutsättningar att behålla och attrahera branschens bästa medarbetare”, kommenterar InfraCom Group ABs vd Bo Kjellberg.

Som förutsättning för notering och bindande villkor för emissionens genomförande ska minst 60 procent av emissionen tecknas. Ett spridningskrav om 300 aktieägare är också en förutsättning för notering.

Memorandumet finns tillgängligt på 
aktietorget.se
 vid inledande av teckningsperioden.

Erbjudandet i sammandrag

Teckningskurs i emissionen:
6,40 SEK per aktie

Teckningsperiod:
20 november till 5 december 2017

Emissionsvolym:
Högst 3 500 000 aktier, motsvarande 22 400 000 SEK

Värdering:
Bolaget värderas pre-money till 144 MSEK

Första dag för handel:
Bolagets aktie beräknas upptas till handel den 15 januari 2018 under kortnamnet INFRA.

För mer information, vänligen kontakta:

Oskar Wollert

Chef Notering, AktieTorget

+46 8 511 68 008

[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *