Instalco förvärvar två bolag i Karlskoga

| 10 juni, 2021 | 0 kommentarer

Instalco förvärvar KaVP Vent & Plåt AB och Karlskoga Tak AB med avsikt att fusionera in bolagen i Instalcos dotterbolag VentPartner Sverige AB. Genom förvärvet breddas och stärks Instalcos position i Örebro län.

De två systerföretagen har en gemensam omsättning av cirka 30 miljoner med 17 anställda.

KaVP är ett plåt- och ventilationsföretag i Karlskoga som bildades 1990. Bolaget arbetar med installationer inom plåt, ventilation och isolering mot företag och enskilda hushåll. Bolagets kunder inkluderar kommuner och byggbolag, men även fastighet- och industribolag så som Laxåhem och Saab Dynamics.

– Vi har under en tid letat efter ett sätt att bredda verksamheten för VentPartner i området kring Karlskoga och med KaVP och med deras inriktning och mogna ledarskap har vi hittat rätt, säger Ulf Bergquist, affärsområdeschef för Instalco Väst.

-Tillsammans med VentPartner och Instalco kommer vi alla att gemensamt bli en starkare spelare på marknaden och vi får möjlighet att utveckla oss själva och vår verksamhet, säger Stefan Olsson, vd på KaVP.

Systerföretaget Karlskoga Tak AB bildades 2009 utför takarbeten vid nyproduktion och renovering.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i KaVP Vent & Plåt AB och Karlskoga Tak AB med tillträde 10 juni.

För ytterligare information:

Ulf Bergquist, affärsområdeschef Instalco Väst, 070-627 50 60, [email protected]
Fredrik Trahn, Kommunikations- och IR-chef, 070-913 67 96, [email protected]

Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag inom el, VS, ventilation, kyla, industri och teknikkonsult. Vi utför projektering, installationer, service och underhåll av fastigheter och anläggningar i Sverige, Norge och Finland. Verksamheten bedrivs genom ett 95-tal dotterbolag, med stöd från en liten central organisation. Instalco är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamn INSTAL. För mer information, besök www.instalco.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *