Connect with us

Marknadsnyheter

Instiftande av Taubedagen 12 mars

Published

on

Den 12 mars instiftas en årlig ”Taubedag” i Sverige, samma datum som Evert Taubes födelsedag. Instiftarna av “Taubedagen 12 mars” består av 2 körer och 12 musiker, sångare och kompositörer. 6 författare och forskare samt Stiftelsen Taubes Värld. Taubedagen vill få Evert Taubes texter och musik att sprida sig och förmedla Evert Taubes unika perspektiv. Taubedagen 2023 blir också den första offentliga minnesstunden över Sven-Bertil Taube.
”Vi vill fira Evert Taube, minnas Sven-Bertil Taube och hälsa våren välkommen”

Taubedagen vill få Evert Taubes texter och musik att sprida sig, likt ett gräs. Att ta vägen åt nya håll. Koppla sig till det oväntade. Taubedagen vill förmedla Evert Taubes unika perspektiv: att förbinda hemma och borta, nära och fjärran, det välbekanta med det främmande.

Taubedagen 2023 blir också den första offentliga minnesstunden över Sven-Bertil Taube. Då vi får höra hans röst i “Sånger ur havet” och inläsning av “Till Evert”, Håkan Hellströms dikt till Evert Taube.

Taubedagen blir en happening i Taubes anda! Med körer, kompositörer, musiker, sångare och författare på scenen. Därför kommer den att avslutas med att vi tillsammans med publiken hälsar tjällen (strandskatan) – Bohusläns landskapsfågel och Västkustens viktigaste vårtecken – välkommen på ett karnevaliskt vis. Den 12 mars är också dagen då Färöarna hälsar tjällen välkommen med körsång (fast där heter den tjaldur). Den sången kommer vi att sjunga, i en svensk översättning av Gunnar D Hansson.

Taubedagen kommer att bjuda på ett flertal uruppföranden. Och kända visor i nya och överraskande arrangemang.

Medverkande sångare och musiker

De båda körerna Göteborgs Kammarkör och Göteborgs Nya Flickkör.

Benny Andersson.

Kompositör och pianist. Har alltid spelat Taube på pianot de gånger det låser sig i komponerandet. Tycker Taubes melodier är i klass med Mozarts.

Peter Nordahl.

Kompositör, pianist och arrangör. 
Har samarbetat med Sven-Bertil Taube, live och på skiva. Från “Hommage” till “Sånger ur havet”.

Gunnar Eriksson.

Kördirigent som leder Göteborgs Kammarkör och Rilkeensemblen. Har arrangerat Evert Taubes visor för kör sedan 1962. Tycker att Taubes melodier har en öppenhet för nya musikaliska tankar.

Birgitta Mannerström Molin.

Kördirigent som leder Göteborgs Nya Flickkör. Har ofta samarbetat med Göteborgs Kammarkör i musik av Evert Taube. Vill ge liv och körklang till hans visor.

Päyam Tabatabayi.

Sångare och utövare av setar, persisk luta från Iran. Kom till Sverige 2016 och började då att studera Evert Taube för att lära sig svenska och förstå den svenska kulturen.

Myrra Malmberg.

Sångare och skådespelare. Drabbades av Evert Taubes breda konstnärskap när hon läste hans texter ihop med att se hans teckningar.

The Gothenburg Combo.

Gitarrduo som består av David Hansson och Thomas Hansy. De har alltid fascinerats av Evert Taube som världsmedborgare, resenär och nomad. Och gör sig ständigt påmind
på deras resor från Shanghai till Valparaiso.

Martin Bagge.

Trubadur, visforskare, kompositör och körledare. Har tolkat sällan framförda Taubevisor live och på skiva och gett aldrig tonsatta Taubetexter musik. Och turnerat med “På kryss med Taube”.

Lars Rudolfsson.

Regissör, dramatiker och dragspelare i BAO (Benny Anderssons orkester). Har alltid stått Evert Taube nära. Och älskar särskilt de enkla och lite barnsligt längtande visorna.

Harald Svensson.

Pianist, kompositör och arrangör. Har samarbetat kring Evert Taubes musik med Gunnar Eriksson och Kammarkören.

Lasse Nilsson.

Ägare av Nilento Studio. Har ansvarat för ljudtekniken på alla Sven-Bertil Taubes och Peter Nordahls gemensamma skivprojekt.

Medverkande författare och forskare. 

Ellen Mattson.

Författare och ledamot i Svenska Akademien. Är starkt inspirerad av det bohuslänska landskapet och havet i sina romaner. Skrev förordet till den nya utgåvan 2020 av Evert
Taubes prosabok “Vallfart till Trubadurien och Toscana”.

Gunnar D Hansson.

Poet, essäist, översättare och litteraturvetare. Född på Smögen och skrivit och forskat under många år om och kring Evert Taube.

David Anthin.

Litteraturvetare, författare och estradör. Har skrivit avhandlingen om Evert Taube som scenartist. Stod bakom museet “Evert Taubes Värld” på Liseberg. Och skrev biografin
med samma namn. Har turnerat med och skrivit en bok om “På kryss med Taube”.

Oskar Kroon.

Författare. Fick Augustpriset 2019 för ungdomsromanen “Vänta på vind” som var djupt inspirerad av Evert Taube och dennes blick på horisonten.

Per Magnus Johansson.

Psykoanalytiker, idéhistoriker, redaktör för tidskriften Arche och författare. Han är djupt färgad av Evert Taubes livssyn och författarskap. Gör ständiga besök ute på Vinga, den
ö som symboliserar att världen ligger öppen och att allt är möjligt. 

Konferencier och initiativtagare:

Martin Nyström, musikkritiker på DN, essäist och författare – bl a till boken “Konsten att se långt. Nya perspektiv på Evert Taube.”
Martin är initiativtagare till “Taubedagen 12 mars”.

“Taubedagen” stöds av Stiftelsen Taubes Värld och av Göteborgs kammarkör.

Tid: 12 mars 2023 kl 14.00 – 16.00
Plats: Skeppet Gbg (Gamla Sjömanskyrkan vid Stigbergstorget, Göteborg) – 
Skeppet GBG – Restaurang

Biljettsläpp måndagen 30 januari  – Upptäck evenemang eller sälj biljetter till ditt eget – Billetto Sweden

För mer information, v.v. kontakta:

Martin Nyström
Initiativtagare
Taubedagen 12 mars
Tel: 0706 24 11 75
Martin.nyströ[email protected]

Birgitta Plyhm
PR
Tel: 0707 77 12 90
[email protected]

Foton nedan:

  • Evert Taube – Foto: Jacob Forsell
  • Sven-Bertil Taube – Foto: Lina E Adamo
  • Göteborg Kammarkör – Foto: Stig Magnus Thorsén
  • Göteborgs Nya Flickkör – Foto: Lars Johannesson
  • Benny Andersson – Foto: Johan Renck
  • Peter Nordahl – Foto: Myrra Malmberg
  • Päyam Tabatabayi – Foto: Maryam
  • Martin Nyström – Foto: Carina Nyström

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Ellos Fashion satsar på underkläder – ”Vi kan erbjuda en bredd bland trend, sortiment och storlek som få andra”

Published

on

By

Den senaste underklädeskollektionen från Ellos Fashion är startskottet för företagets storsatsning på underkläder. Kollektionen kommer i svart spets och med ett brett utbud av storlekar och varumärken. Här finns något för alla kroppar – ”Det som gör oss unika är att vi kan erbjuda en bredd bland trend, sortiment och storlekar som få andra aktörer kan”, säger Johan Kromer, inköpsdirektör på Ellos.

Klassisk, svart spets. Visst gör den något med oss? Ha-begäret tänds instinktivt – vem lockas inte av tanken på en enhetlig, stilren underklädesgarderob, som dessutom sitter som den ska? Ellos senaste kollektion av underkläder sammanfattar alla våra drömmar om ett klassiskt, matchande set. Och när vi väl gläntat på dörren kan vi inte få nog av Ellos utbud av så väl storlekar som trender och färger – med serier som sträcker sig i kupstorlek från A-G finns det verkligen något för de flesta.

”Vi är väldigt duktiga på underkläder och har möjligheten att ta fram många olika passformer, trender och storlekar. Eftersom vi är en e-handel behöver vi inte hålla igen lika mycket som en fysisk butik – när vi tar fram kollektioner kan vi göra det åt de allra flesta kvinnokroppar”, säger Karin Verdoes, designchef på Ellos Fashion.

”Ge dig själv fjärilar i magen” är budskapet i kampanjen. Kollektionen rör sig kravlöst och enkelt mellan olika feminina detaljer. Här visar Ellos att de är en go-to-destination för underkläder – med en klassisk grund i svart spets. Underkläderna passar för livets alla situationer, oavsett om det handlar om den perfekta bh:n att ha till t-shirt eller spets inför en fest. Med rätt passform och komfort ligger underkläderna som en grund för resten av en outfit, som en trygghet under dagens gång helt enkelt. Under våren kommer vi få se än fler kollektioner från Ellos, underkläder i basfärger och underkläder i trendiga utföranden.

”Några av våra storsäljande produkter är Cecilia, Jocelyn och Rylee. Här har vi lagt extra mycket omtanke kring passform och design för att skapa produkter som våra kunder känner sig fina och bekväma i och gärna köper igen. Samtidigt vill vi lyfta de varumärken som vi erbjuder – Chantelle, Triumph, Sloggi, Swegmark och Abecita. Under våren kommer vi dessutom lansera ytterligare varumärken för att bredda sortimentet än mer. Vi har noga kurerat vårt sortiment för att vara den där självklara destinationen när du behöver – eller vill unna dig – nya underkläder”, säger Karin Verdoes.

Hela kampanjen och allt i kollektionen hittar du på Ellos site från och med den 8 februari.

För mer information, vänligen kontakta:

[email protected]

Kampanjbilder:  https://we.tl/t-ZFSNDnYZnM

Ellos Group är Nordens ledande e-handelsgrupp med e-handelsplatserna Ellos, Jotex och Homeroom. I nära relation med våra miljontals kunder strävar vi ständigt efter att utveckla och erbjuda attraktiva och hållbara erbjudanden inom mode och hemprodukter för hela familjen. För oss är kunden alltid i fokus. Med innovation, kreativitet och hållbarhet söker vi ständigt nya vägar i stort och smått. Ellos Group, med huvudkontor i Borås, är verksamt i samtliga nordiska länder och på utvalda marknader i Europa. Ellos Group har ca 600 medarbetare och omsätter runt 3,6 miljarder SEK.

www.ellosgroup.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Mackmyra Destination och rökigt destillat vinner guld

Published

on

By

Mackmyra Svensk Whisky belönas med två prestigefyllda guldmedaljer i klasserna Best Single Malt Whisky, samt för Best New make & Young spirit av World Whiskies Awards 2023.

Mackmyra Destination, en limiterad utgåva med tydlig karaktär ifrån portvinsfat belönas med guldmedalj och uppmärksammas återigen för dess komplexitet, tydliga profil och välbalanserade sammansättning av varsamt lagrad whisky.

Även det extra rökiga receptet väcker extra stor uppskattning under årets tävling. Efter år av utveckling, analyser och förfining  belönas Mackmyras destillat även det med en guldmedalj.

Vi ställde upp med två vätskor, i två kategorier och vinner två guldmedaljer. Det får vi vara rätt nöjda med. Detta är kvittot på att Mackmyra-teamet hela tiden utvecklas och levererar sprit och upplevelser i toppklass.

Lii Johnson, Blender Mackmyra Svensk Whisky

För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:

Patrick Björsjö, Head of marketing & customer experience, +46 705 70 12 72, [email protected]

Om Mackmyra Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser, och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Sedan 2017 skapar Mackmyra även ekologisk gin. Välkommen till Mackmyra.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

UW Health beställer två WasteLog™-system

Published

on

By

University of Wisconsin Hospital and Clinics, UW Health, har beställt två WasteLog™-system till sitt center i Madison. Teamet som arbetar med förebyggande av narkotikasvinn vid UW Health kommer att genomföra en utvärdering av de första två enheterna för att fastställa bästa praxis och arbetsflöden. En framgångsrik utvärdering kommer att leda till ytterligare beställningar av WasteLog™ för andra anläggningar inom UW Health.

WasteLog™ kommer i första hand att användas för verifiering av returnerade narkotiska läkemedel från avdelningar med hög risk och stor användning. Kontroll av läkemedelsavfall är en viktig del i hanteringen av läkemedelssvinn, ett växande problem inom det amerikanska hälsovårdssystemet.

WasteLog™-systemet kommer också att användas för ett pilotprogram med Heliometrics analysprogram. All data från WasteLog™ kommer att tillhandahållas elektroniskt till Heliometrics för att inkluderas i deras algoritmer som används för att upptäcka läkemedelssvinn. Detta tillför data som idag saknas för att komplettera analysen.

”Denna WasteLog™-order ger Pharmacolog en möjlighet att vara en del av ett prestigefyllt universitetssjukhus och tillhandahålla värdefull information för att förbättra sjukhusets program för att förhindra läkemedelssvinn” säger Steve Maiorano, säljchef, Pharmacolog USA Inc.

För mer information kontakta:

Per Persson, VD

E-post: [email protected]
Tel: 073-746 44 61

Om Pharmacolog

Pharmacolog tillhandahåller lösningar och produkter som förbättrar effektiviteten och säkerheten vid beredning av injicerbara läkemedel. Vårt mål är att hjälpa till att förhindra medicineringsfel och säkerställa maximal läkemedelseffekt vid behandling av patienter med kraftfulla men potentiellt skadliga injicerbara läkemedel. Pharmacologs produkter hjälper personal på apotek och sjukhusavdelningar att minimera risken för fel i beredningsprocessen. Genom att kontrollera att läkemedel och narkotika som används vid kirurgi inte har manipulerats bidrar våra lösningar också på ett avgörande sätt till att förhindra att läkemedel hamnar i fel händer.

Följande varumärken ägs och skyddas av Pharmacolog i Uppsala AB: Pharmacolog™-logotyp, DrugLog™, WasteLog™, PrepLog™ och Pharmacolog Dashboard™.

Ytterligare information avseende bolaget finns på https://pharmacolog.com/.

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 15 50 eller via [email protected]

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.